Callant Cup 2022 zit erop: eindresultaten & reacties

BURST/GENT – Afgelopen weekend 26 en 27 november volgde de eindfase van de interclubcompetitie Callant Cup editie 2022. Traditiegetrouw vond ‘DAG 2’ van het tornooi plaats in de Topsporthal te Gent. Een weekend boordevol judoactie dat gepaard ging met de nodige ‘ambiance’ door de aansporingen van supporters en teamleden die de judoka’s op de tatami fel aanmoedigden. Kortom, fijne sfeer gelardeerd met flitsende ippons.

In eerste afdeling bij de dames, klom JS Reet op het hoogste podium. “Vorig weekend kampten we vijf wedstrijden en dit weekend drie. Vorige week was het heel spannend en ook vermoeiend. Toch wel een sterke competitie die ervoor zorgde dat het geen eenvoudig traject naar het podium werd. Vermoeiend zeker, maar vooral heel spannend,” vindt judoka Eveline Delbaen. “De week tussen de twee wedstrijddagen hebben we ons gewone ding gedaan tijdens de trainingen. We weten allemaal dat we hard moeten trainen om deze prestatie te behalen. Iedereen weet voor zichzelf hoeveel ze er moeten insteken. Over het algemeen zijn we evenwel een goed getrainde ploeg.” Voor JC Reet is dit een back-to-back titel overwinning. “Vorig jaar wonnen we ook de Callant Cup in eerste. En dit jaar hebben we onze titel dus met succes kunnen verdedigen. Daar zijn we dan ook heel blij mee want er zitten een aantal pittige tegenstanders in onze afdeling. Duimen nu dat we volgend jaar voor een ‘threepeat’ kunnen gaan,” aldus nog een enthousiaste Eveline.

Judoclub International pakte de eerste plaats in Heren 2A. “Het was niet gemakkelijk,” reageert Mikhail Khatchatourian. “We hebben heel tactisch gekampt. Dat is de sterke eigenschap van ons team. Volgend jaar stijgen we naar 1ste. We hebben een aantal jonge judoka’s die klaar staan om ons team te vervoegen. We zijn heel blij met het behaalde resultaat.”

Brent Jennekens van JC Lummen 2 is ook heel blij met de gouden plak in Heren 3B. “We hebben er hard voor getraind en zijn een fijne vriendengroep. Dan is het heel leuk om hier deze trofee te winnen. De vriendengroep is voor mij het belangrijkste. De overwinning maakt het uiteraard nog mooier. Als je club samenhangt, geeft dat je vleugels. De sfeer die er heerst, niemand wil de ploeg teleurstellen en spant zich dan ook extra in. Vorig week hebben we 3 keer gewonnen en eindigden we 1 keer gelijk. In de week naar de finale was het voor sommigen moeilijk om iets extra te trainen door de examens. De echte voorbereiding lag evenwel de weken ervoor. Immers, op een week tijd kan je niet veel meer veranderen. Echter, volgend jaar stijgen, betekent ook een tandje bijsteken.”

De vreugde is groot bij JC Herzele

JC Herzele 2 actief in de reeks Heren 4 was goed op dreef. Coach Michel Van Assel is dan ook in zijn nopjes met goud. “De ploeggeest zat heel goed en de sfeer was fantastisch. We hebben deelgenomen met twee ploegen in deze editie. Dit team in Heren 4 is onze jongste ploeg, een jong en nieuw team waarmee we in de laagste afdeling starten en verder willen mee evolueren. De eerste stap is dus al gezet,” glundert Michel. Interessant detail: één van de leden van het team is een Oekraïense judoka, een vluchteling die de club heeft ‘geadopteerd’. “Vladyslav Roshchenkov is tevens een dove judoka, waarmee ik reeds contact had als doventrainer. We hebben hem opgenomen in onze club. We kunnen leren van hem en hij van ons. In de toekomst hopen we zo ook met Oekraïne meer uitwisselingen te organiseren,” aldus nog Michel.

JC Buggenhout pakt goud in Dames 2A

“Ik ben echt wel content,” reageert Jochen Joos, coach van JC Buggenhout. Zijn damesteam pakte goud in Dames 2A. “Ik had het niet onmiddellijk verwacht, maar de competitie is echt wel goed verlopen. Op het laatste werd het nog lekker spannend met het uiteindelijke finale resultaat. Het was nipt, niettegenstaande hebben we gewonnen. Stijgen naar de hoogste afdeling zal zwaar worden, maar dat zien we dan wel weer. Ik denk dat iedereen best tevreden mag zijn met dit resultaat.” Judoka Marieke Van Malderen beaamt. “Inderdaad, heel tevreden. De ene kamp was al wat moeilijker dan de andere. Een eerste plaats was niet verwacht, we zijn vooral een ‘fun’-team. We zijn dan ook met een ‘open mind’ naar hier gekomen. En om dan op het hoogste podium te eindigen dat is natuurlijk wel heel leuk. We konden bijgevolg niet teleurgesteld worden dankzij onze mindset, maar dit is evenwel de kers op de taart.”

Hierna kan je alvast de eindresultaten na DAG 2 downloaden! Check ook de foto’s via de onderstaande links!

Dames

Heren

Reeks Dames 1
Reeks Dames 2A

Reeks Heren 1
Reeks Heren 2A
Reeks Heren 2B
Reeks Heren 3A
Reeks Heren 3B
Reeks Heren 3C
Reeks Heren 3D
Reeks Heren 4

Fotogalerij

Foto’s door Rik Vander Sanden

Foto’s door Ann Mampaey

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

28 november 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.