Callant Cup 2023: bedankt deelnemers!

Beste clubs,
Beste judoka’s,

Graag willen we jullie bedanken voor de deelname aan de Callant Cup 2023. Het was opnieuw een fijne editie die jammer genoeg alweer voorbij is. De podiumplaatsen zijn gekend en de medailles zijn verdeeld. Een welgemeende proficiat aan iedereen die heeft deelgenomen. Het groepsgevoel onder en tussen de teams is een fantastische gebeurtenis. We hebben veel emotie(s) en mooi judo kunnen zien.

Op de finaledag in Gent hebben we een ‘frisse’ start gekend. We zijn ons hiervan bewust en de aanvraag om een warme Topsporthal te hebben is tijdig gecommuniceerd naar Sport Vlaanderen. Tot onze spijt stelden we vast dat er onvoldoende verwarmd werd om een aangename competitie temperatuur te hebben. Graag willen we benadrukken dat we dit zeker zullen bespreken met de Topsporthal om dit in de toekomst te voorkomen.

Vanuit de Medische Commissie hebben we een analyse gemaakt van de blessures die we gezien hebben tijdens de finaledagen. Artsen en medische collega’s gaven mee dat het van belang is om goed getraind aan een wedstrijd te beginnen. Een getraind lichaam kan meer belasting ervaren. Op de wedstrijddag zelf is het erg belangrijk om goed op te warmen en het lichaam klaar te maken voor de competitie. Een getrainde judoka met een goede opwarming vermindert aanzienlijk de kansen op een kwetsuur.

Graag maken we de clubs en trainers attent dat deelnemen aan competitie meer is dan enkele trainingen vooraf. Judo blijft een contactsport en een goede voorbereiding is essentieel. Frequent intensief trainen zorgt ervoor dat iedereen klaar is om aan de competitie te starten. De koude omgevingstemperaturen kunnen een beperkte rol gespeeld hebben, maar eerder bij de kleinere letsels. In kader van de zwaardere letsels speelt de opwarming, training en het niveauverschil tussen de judoka’s zeker en vast een belangrijke rol.

We wensen iedereen een spoedig herstel toe vanuit Judo Vlaanderen!

Maarten Bogaert
General Manager

Aanmaak datum

28 november 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.