De eerste Judodag 55+ is een feit!

BURST/ZWIJNDRECHT – Op zondag 26 september jl. namen in de voormiddag 35 enthousiaste judoka’s deel aan de training 55+ in de sporthal van Zwijndrecht.

Naast een degelijke opwarming, een aantal lenigheids- en krachtoefeningen en aangepaste valtechnieken voor de 55-plusser werd er aandacht geschonken aan het verschil tussen schakeltechnieken en schijnbewegingen.

Senpai Fit

In de namiddag stonden 33 kandidaten in sportieve kledij (geen judogi) klaar om een gesmaakte opleiding lesgever Senpai Fit te volgen. Iedere deelnemer kreeg een fraaie Senpai Fit tas met een starterspakket.

Na de theoretische uitleg van Raf Tits met o.a. een gedetailleerd lesschema, volgden de deelnemers de eerste drie lessen Senpai Fit van een testgroep in Duffel. Alle onderdelen van een Senpai Fit les kwamen aan bod: groeten, algemene opwarming, stap/tredoefeningen, beweeglijkheid, evenwicht, kracht, valtechniek, tachi-waza, ne-waza, kata, zelfverdediging en cooling down. De deelnemers werden dan in groepjes van 4 gevraagd om in overleg aan elk onderdeel een oefening voor een vierde les toe te voegen.

Raf Tits over Senpai Fit

Als slot legde Raf nog het idee uit om een netwerk judo 55+ op te starten en verwees hij naar de volgende 55+ activiteiten in 2021-2022.

Kortom, voor judo 55+ een geslaagde dag!

Geert Goetschalckx
Lid van de werkgroep Judo 55+
Lesgever Vallen zonder zorgen

Aanmaak datum

28 september 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.