Inzamelactie matten voor gedupeerde clubs wateroverlast een succes

BURST/LOMMEL – Net na de overstromingen in het Franstalige landsgedeelte werd een inzamelactie van judomatten op poten gezet om onze Waalse judovrienden te helpen opdat zij in september net als onze Vlaamse clubs tevens het nieuwe judoseizoen opnieuw konden aanvatten. Samen terug op de tatami. Jean-Jacques Melotte van Judoteam Agglorex Lommel nam de ganse logistieke coördinatie van deze actie op zich. En … het werd een succes!

“Deze solidariteitsactie mag zeker een succes worden genoemd,” aldus Jean-Jacques. “In totaal hebben wij iets meer dan 400 vierkante meters aan matten opgehaald en geschonken aan de getroffen Waalse clubs die hierdoor hun trainingen bij aanvang van het seizoen konden hervatten. Verder heb ik nauw contact gehad met de mensen van de Waalse federatie FFBJ en die waren erg onder de indruk van onze actie.”

De gulle gevers

Ere wie ere toekomt. Hierna een overzicht van de donerende clubs.
· Judoclub Olen;
· Judoclub Edo Herent;
· Leo Van Avermaet;
· John Oerlemans van Judoteam Tilburg (NED).
· Judoteam Agglorex Lommel.

De volgende Waalse clubs werden uit de nood geholpen:

· Judoclub Sprimont;
· Judoclub Eupen;
· Judoclub Valca;
· Judoclub Chaudfontaine.

“Alle getroffen clubs waren enorm blij en zeer emotioneel bij het ontvangen van de tatamis,” getuigt Jean-Jacques. De initiatiefnemer is dan ook zeer tevreden met de bereidwilligheid van de judogemeenschap om judoka’s in nood te helpen. “Aan alle clubs die matten geschonken hebben en eveneens aan de Waalse clubs die de matten ontvangen hebben, heb ik beloofd om ter plaatse een gasttraining te komen geven. Ik ben heel trots dat wij met deze warme actie de waarden en normen van onze sport nogmaals hebben aangetoond. Immers, judo is meer dan een sport,” aldus nog de sensei van Judoteam Agglorex Lommel.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.