Dirk Van Tichelt vervoegt coaching staff Judo Vlaanderen

BURST – Judo Vlaanderen start het nieuwe jaar alvast met uitstekend nieuws … Dirk Van Tichelt, de ‘Bronzen Beer van Brecht’, vervoegt vanaf 1 januari 2021 de coaching staff van onze federatie.

De voormalige topjudoka die eind vorig jaar nog zijn afscheid aankondigde als topsporter gaat nu deel uit maken van het team dat jonge beloftevolle judoka’s op het juiste pad zet om in zijn voetsporen te treden.

“Met Dirk hebben we een fantastische aanwinst voor onze technische staff,” oordeelt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “Met zijn kennis als topjudoka en master in bewegingswetenschappen zal hij onze beloftevolle jongeren ongetwijfeld de weg naar de top kunnen wijzen. Daarnaast is hij een uitstekende motivator en een brok aan inspiratie. We wensen Dirk dan ook alle succes!”

“Dat Dirk na zijn topsportcarrière resoluut kiest om actief in het judo te blijven en zijn kennis door te geven aan onze Vlaamse judoka’s binnen het kader van onze federatie maakt mij enorm blij,” stelt Judo Vlaanderen Voorzitter Bart Demuynck. “Als actief wedstrijdjudoka herinner ik mij een 15-jarige Dirk die met de ploeg van Brecht tegen mijn team uit Olen in het krijt trad …. nu gaat hij zelf zijn fantastische judokennis doorgeven aan de jeugd en aan zijn opvolgers! Fantastisch toch!,” aldus een enthousiaste voorzitter. “Los van Dirks judokwaliteiten geloof ik ook dat hij de juiste persoon met de juiste menselijke vaardigheden is om deze functie waar te nemen.”

“Zelf ben ik ook enthousiast om te beginnen als coach,” reageert Dirk. “De junioren zelf blijken ook enthousiast. Blij waren ze toen ik onlangs reeds een keer mocht invallen als trainer. Er werd zelfs gesmeekt of ik niet de vaste trainer werd van de junioren. Ik heb hen gezegd dat ik dat allemaal nog niet wist. Dat er nog niks officieel was. Dat was toen. Anno januari 2021 is het feit. Met deze is het dan officieel,” grapt de bronzen Olympiër.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

31 december 2020

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.