Druk internationaal judo weekend levert 2 medailles op voor JV

BURST/ZAGREB/WINTERTHUR – Van 15 tot en met 17 juli ging in de Kroatische hoofdstad Zagreb een Grand Prix-tornooi van de IJF World Judo Tour door. Drie judoka’s van Judo Vlaanderen traden er in het krijt. Na een 7de plaats op de GS in Boedapest stapte Mina Libeer in Zagreb op het podium om het brons te ontvangen. In het Zwitserse Winterthur vond op 16 en 17 juli een Senior European Cup van de EJU plaats waaraan tevens drie JV-judoka’s deelnamen. Robbe Demets leverde een puike prestatie en pakte zilver. We overlopen hierna de kampen van onze deelnemende judoka’s die je kan herbekijken door op de hyperlinks te klikken.

Grand Prix Zagreb

Libeer vs Odelin Garcia (CUB)

Na een bye in de eerste ronde verslaat Mina Libeer (-57kg/JS Merelbeke) in de tweede ronde Ana Rosa (DOM). In de derde ronde staat ze tegenover Ophélie Vellozzi (FRA) die ze tevens opzij zet. In de kwarfinale moet ze echter de duimen leggen tegen Christa Deguchi (CAN) waardoor ze wordt verwezen naar de herkansingen. In de eerste ronde van de repechage zet Mina de Israëlische Timna Nelsson Levy opzij, een taaie kamp die in de verlengingen wordt beslist. Mina houdt haar tegenstander in een wurggreep en die moet afkloppen. In de kamp om het brons tegen Arnaes Odelin Garcia (CUB) wacht Mina geduldig haar kansen af en slaat opnieuw toe in de verlengingen om zichzelf bijgevolg op het podium te zetten. Puike prestatie!

“Het was een lange dag die op het einde heeft mogen lonen,” reageert Mina vanuit Zagreb. “Samen met Damiano startte ik elke kamp opnieuw met een gericht plan en samen hebben we bijgeschaafd waar nodig en hebben we heel veel geleerd uit de afgelopen 2 weekends. Leuke was dat er meer scores kwamen dan vorige week ook al heb ik soms heel lang moeten zoeken naar het juiste moment om toe te slaan.”

Onze mannelijke judoka’s hadden minder succes op deze Grand Prix. Beiden werden uitgeschakeld in hun eerste kamp.

Foubert vs Nerpel (HUN)

Jeroen Casse (-73kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle/58 WRL) verliest zijn eerste kamp tegen de Italiaan Luigi Centracchio (ITA/65 WRL).

Na een bye in de eerste ronde verliest Karel Foubert (-90kg/JC Olympia Brugge/107 WRL) in de tweede ronde in de verlengingen zijn kamp tegen de Hongaar Gergely Nerpel (HUN/262 WRL).

De judoka’s werden begeleid door JV-coach Damiano Martinuzzi.

Ellen Salens (-48kg/JS De Poorter) en Amber Ryheul (-52kg/Kon. Ieperse JC Neko) behoorden tevens tot de oorspronkelijke selectie, maar dienden af te melden.

Senior European Cup Winterthur

Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) verslaat in de eerste ronde de Oostenrijker Patrick Hinterberger. In de tweede ronde zet hij de Italiaan Francesco Cargnelutti opzij. In de kwartfinale sleept de kamp aan tot in de Golden Score, maar Robbe is goed op dreef en doet Sofiane Milous (FRA) in het stof bijten. Ook de halve finale wordt beslecht in de verlengingen. Robbe vloert Sunggat Zhubatkan (KAZ).

Zilver voor Robbe Demets

In de finale staat Robbe opnieuw tegenover een Kazak, Yesset Kuanov. Ditmaal lukt het echter niet en de JV-judoka moet genoegen nemen met een tweede plaats. Zonder meer een mooi afgelegd parcours!

Dries Ponnet (-73kg)/Satori Kwai Mortsel) wint zijn eerste kamp tegen Adam Batsiev (SUI), maar verliest in de tweede ronde van Damien Bride (FRA) op strafpunten.

Jarne Duyck (-81kg)/JC Kawaishi Ingelmunster) legt tevens een mooi parcours af met achtereenvolgens winst tegen Uros Nickolic (AUS), Scott Cusack (GBR) en Radomir Musil (CZE) om zich te plaatsen voor de halve finale tegen de Italiaan Salvatore D’Arco. Daar loopt het echter mis en raakt hij geblesseerd wat meteen het einde betekent van zijn tornooi.

De delegatie werd begeleid door Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.