EJU European Cup in Lignano: goud en tweemaal brons

BURST/LIGNANO – Een grote JV-delegatie van 15 judoka’s nam deel aan de Junior European Cup van de EJU die op 9 en 10 april plaatsvond in het Italiaanse Lignano. Drie van onze judoka’s belandden op het podium. Hierna overlopen we de kampen van de JV-deelnemers.

Op de eerste dag van het tornooi beklommen onze judoka’s tweemaal het podium. Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) en Zelemkhan Batchaev (-73kg/JT Alen) pakten allebei brons in hun respectieve gewichtscategorie.

Robbe Demets (-66kg)

Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) wint achtereenvolgens van Adam Safer (AUT), Adam Kalasz (HUN) en Tobias Furst Crtanec (SLO). In de halve finale verliest hij echter van de Fransman Driss Masson Jbilou en wordt hij doorverwezen naar de herkansingen. Daar verslaat hij de Oostenrijker Alexander Kaserer, goed dus voor brons.

Zelemkhan Batchaev (-73kg/JT Alen) wint zijn eerste twee kampen tegen de Italianen Matteao Frontaurea en Giuseppe Santoro. Hij moet echter zijn meerdere erkennen in zijn derde Italiaanse tegenstander, Luigi Centracchio. In de kamp om het brons verslaat hij de Nederlander Niels Thyssen.

Deny Altemirov (-66kg/ JC Gent-Drongen) verslaat in de eerste ronde Ram Rahmani (ISR). Vervolgens zet hij de Sloveen Gasper Kokalj opzij om uiteindelijk ook te worden uitgeschakeld door de Fransman Driss Masson Jbilou. In de herkansingen verliest hij uiteindelijk van de Italiaan Cristian Miceli.

Podium -73kg met Zelemkhan Batchaev (brons)

Ray Marinx (-66kg/JC Koksijde) verliest zijn eerste kamp tegen de Hongaar Balint Gombas. In de herkansingen wint hij van Michele Schiraldi (ITA), maar verliest vervolgens van Manoah Dumont (FRA).

Muslim Adashev (-73kg/ JC Jitsu-Kwai Hamme) verslaat zijn eerste tegenstander Samuel Salvo (ITA), maar wordt dan verslagen door Niels Thyssen (NED). In de kamp om het brons verliest hij van Issa Naschcho (AUT). Hij eindigt op de vijfde plaats.

Lars Berrens (-73kg/JC Arendonk) wint zijn eerste kamp tegen Ido Visel (ISR), maar verliest vervolgens van Gergely Adorjani (HUN). In de herkansingen verliest hij van Petr Mlady (CZE).

Ward Houthoofd (-73kg/JC Kawaishi Ingelmunster) verliest zijn eerste kamp tegen Amin Harrou (FRA).

Op de tweede dag van het tornooi legt Ilman Nesirkoyev (-90kg/ JT International) een foutloos parcours af en eindigt op het hoogste podium. Ilman wint achtereenvolgens van Andrea Raffaeli (ITA), Artur Kanevets (FIN), Ivan Copic (CRO), Tommaso Fava (ITA) om uiteindelijk in de finale de Oostenrijker Aslan Popayan te verslaan en goud op zak te steken!

Jarne Duyck (-81kg) vs Ervin Gebauer (HUN)

Jarne Duyck (-81kg/JC Kawaishi Ingelmunster) verslaat in de tweede ronde zijn eerste tegenstander Nolann Demarez (FRA) om vervolgens in de derde ronde de Hongaar Ervin Gebauer opzij te zetten. In de kwarfinale verslaat hij tevens de Tsjech Adam Kopecky. In de halve finale wordt hij echter uitgeschakeld door de Italiaan Bright Maddaloni Nosa. In de kamp om het brons houdt de Zwitser Aurelien Bonferroni hem vervolgens van het medaillepodium. Jarne moet hij bijgevolg genoegen nemen met een verdienstelijke vijfde plaats.

Warre Denys (-90kg) eindigde op de 7de plaats

Warre Denys (-90kg/JC Jenos Kwi Hooglede) verslaat zijn eerste tegenstander, de Sloveen Vid Kavnik (SLO), maar legt dan in de kwarfinale de duimen tegen Aslan Papoyan (AUT). In de herkansingen wint hij van Francesco Fidone (ITA), maar verliest vervolgens van Gabriele Sammartino (ITA) wat hem uiteindelijk een zevende plaats oplevert.

Fieke Olemans (-52kg/JC Sint-Truiden) verliest haar eerste kamp tegen Alessia Tortorici (ITA). In de herkansingen verliest ze van Fanny Amann (AUT).

Nora Watson (-57kg/JC Wetteren) wint in de eerste ronde van de Oostenrijkse Julia Bamberger, maar verliest haar tweede kamp tegen de Italiaanse Veronica Toniolo. Inde herkansingen verliest ze tevens van de Française Lou Lemire.

Ook Luna Verfaillie (-57kg/JS Asahi) wint haar eerste kamp door de Duitse Marlen-Rezzan Ates te verslaan. In de tweede ronde verliest ze echter van de Zweedse Tova Granberg.

Sara Ver Eecke (-57kg/JC Ardooie) wordt in de eerste ronde uitgeschakeld door Verena Hiden (AUT).

De delegatie werd oorspronkelijk begeleid door coaches Dirk Van Tichelt, Herman Pauwels en Carl Pauwels. Echter, Carl en Herman dienden af te haken door een positieve coronatest. Last minute werd dan een beroep gedaan op Sören Hapers. “Heel wat geregel want Sören ging aanvankelijk de permanentie van de trainingen in België waarborgen aangezien alle andere trainers door het drukke schema reeds in het buitenland verbleven. Gelukkig hebben we die permanentie kunnen garanderen via een aantal externe trainers, waarvoor dank,” aldus Dirk Van Tichelt.

Emile Merdin (-60kg) van zusterfederatie FFBJ pakte ook nog mooi zilver.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.