European Cup Riga: goud voor Ellen Salens, zilver voor Jeroen Casse

BURST/RIGA – Op 6 en 7 augustus jl. vond in Riga een Senior European Cup van de EJU plaats. Drie judoka’s van Judo Vlaanderen traden er op 6 augustus in het krijt. Ellen Salens en Jeroen Casse eindigden knap op het podium. Hierna overlopen we even de kampen.

Ellen Salens (-52kg/JS De Poorter) trad in Riga niet aan in haar vertrouwde gewichtscategorie -48kg, maar in een reeks hoger, gezien het beperkte aantal deelnemers. In haar eerste kamp verslaat ze de Italiaanse Eleonora Crescini. In de tweede kamp zet ze tevens Vilena Arshakyan (EST) opzij, voldoende om het goud te claimen.

Ellen Salens

Na een bye in de eerste ronde staat Jeroen Casse (-73kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle) tegenover Part Laas (EST) die hij verslaat. Ook in de kwartfinale zet hij zijn tegenstander, de Oekraïner Nazar Kulieshov, opzij. Jeroen is goed op dreef want in de halve finale is hij te sterk voor Sagiv Sahar (ISR) om dan uiteindelijk in de finale opnieuw tegen een Oekraïense tegenstander, Artem Khomula, te kampen. Ditmaal sputtert de motor echter en moet Jeroen genoegen nemen met een tweede plaats. Evenwel mooi zilver!

Jeroen Casse

Dries Ponnet (-73kg/JC Satori Kwai Mortsel) start tevens met een bye. In de tweede ronde verslaat hij Kestutis Vitkauskas (LTU). Echter, in de kwartfinale is Yehonatan Elbaz (ISR) hem te sterk af en wordt hij doorverwezen naar de herkansingen. Daar verliest hij in de tweede ronde tegen Roberts Javorskis (LAT).

Dries Ponnet

De judoka’s werden begeleid door JV-coach Senne Wyns (JS Reet).

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

8 augustus 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.