Fandag Matthias Casse een succes

BURST/NIEL – Afgelopen zondag 21 mei, vond in sporthal August Wyn te Niel een tweede ‘Fandag Matthias Casse’ plaats, de tweede editie reeds na een succesvol event in 2019. Kids jonger dan 15 jaar konden deelnemen aan een training geleid door de kersverse vicewereldkampioen en iedereen ouder dan 15 kon vervolgens deelnemen aan een Masterclass tijdens dewelke Matthias met veel plezier enkele wedstrijdtechnieken uitlegde die hij vaak gebruikt tijdens zijn wedstrijden. Daarnaast was er natuurlijk tijd voor een ‘meet & greet’ om samen te poseren voor een foto met onze topper en konden de deelnemers zijn ‘bling bling’ bewonderen door zijn medailles van dichtbij te bekijken.

“Een leuke dag met een gigantische positieve marketing voor onze sport,” reageert Stijn Cools van Judoclub Fudji Yama! “Een 260-tal judoka’s namen deel aan de Masterclass trainingen onder leiding van Matthias Casse. Veel van de jongere judoka’s waren zenuwachtig en zelf wat ‘Star-Struck’ als ze hun judoheld in het echt zagen. Ik krijg ze zelf niet zo stil op de training. Het ‘CassEffect’ is zeer voelbaar.”

“Een zeer goed gevoel om thuis te komen bij Fudji Yama, het blijft een warme familie,” vindt Matthias Casse. “Het deed zeker eens deugd om zo mijn batterijen terug op te laden, en dan te kijken hoe motiverend dit werkt voor de kleine judoka’s, dan is dat alleen maar een meerwaarde voor het judo.”

Regionale zender ATV was ook van de partij. Bekijk de reportage via deze link.

Fotogalerij Ann Mampaey

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

24 mei 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.