Grand Slam Tel Aviv: Brons voor Libeer, 7de plaats voor Ryheul

BURST – De volgende etappe op de World Judo Tour voor onze judoka’s was de Grand Slam van Tel Aviv. JV zond drie judoka’s uit met Team Belgium. Alle drie kwamen ze in actie op 16 februari, de eerste wedstrijddag van het tornooi. We overlopen hierna kort hun parcours.

Ellen Salens (-48kg/JS Merelbeke) verliest in de eerste ronde haar kamp tegen de Amerikaanse Maria Celia Laborde en is bijgevolg vroegtijdig uitgeschakeld.

Amber Ryheul (-52kg/Koninklijke Ieperse Judoclub Neko) wint in de eerst ronde van de Portugese Maria Siderot. In de tweede ronde verslaat ze knap de Française Astride Gneto in de verlengingen en met twee strafpunten boven haar hoofd. In de kwarfinale staat ze tegenover de Spaanse Ana Perez Box die haar te sterk af is. Amber wordt doorverwezen naar de herkansingen waar ze de kamp verliest tegen de Zwitserse Fabienne Kocher. Een zevende plaats voor Amber.

Mina Libeer in actie

Na een bye in de eerste ronde verslaat Mina Libeer (-52kg/JS Merelbeke) de Zuid-Afrikaanse Jasmine Martin in de verlengingen van de tweede ronde. In de derde ronde staat ze tegenover de Spaande Jaione Equisoain die ze tevens opzij zet. In de kwarfinale neemt Mina het op tegen de Braziliaanse Rafaela Silva, maar verliest en gaat dus ook naar de herkansingen met als tegenstander de Turkse Ozlem Yildiz. Een klus die ze snel klaart met ippon. Voor de kamp om het brons geeft haar tegenstander, Daria Bilodid (UKR) verstek, zodat het brons naar Mina gaat.

Libeer (JV) & Verstraeten (JWB) brons

“Een dubbel dagje,” reageert Mina vanuit Tel Aviv. ”Jammer dat ik niet het judo heb kunnen tonen waar we naartoe aan het werken zijn. Ik heb evenwel punten kunnen sprokkelen om mijn kwalificatie voor de Spelen te versterken. De dag afsluiten door een diskwalificatie van je tegenstander geeft niet dezelfde voldoening dan de kamp op de tatami winnen. Ik hoop het volgende tornooi er ten volle voor te kunnen kampen.”

Onze judoka’s werden begeleid door JV-coach Udo Quellmalz.

Op de eerste dag van deze GS pakt Jorre Verstraeten (-60kg) van de Franstalige zusterfederatie JWB ook brons.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

16 februari 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.