Grand Slam Ulaanbaatar: Casse uitgeschakeld in 1ste ronde

BURST/ULAANBAATAR – Matthias Casse (-81kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle) nam als enige Belgische judoka deel aan de Grand Slam van Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië. Dit tornooi op de IJF World Judo Tour vond plaats van 23 tot en met 25 juni jl.

Onze judoka kwam in actie op zaterdag 24 juni. Zijn eerste wapenfeit na WK-zilver liep niet zoals verwacht en kwam abrupt ten einde, wat we zelden van Matthias gewoon zijn. De Antwerpenaar, nog moe van een intense trainingsperiode, was evenwel zonder te grote ambities naar de Mongoolse hoofdstad afgereisd. Eerder om vooral nieuwe tactieken af te toetsen. Zijn testfase werd echter snel in de kiem gesmoord.

In zijn eerste kamp tegen de Japanner Kenya Kohara (#42 WRL) kon deze laatste in de derde minuut een punt scoren. Matthias lukt er niet meer in om dit recht te zetten in de resterende tijd van de kamp en kent dus een vroege exit van het tornooi.

Volgende afspraak op de wedstrijdmat voor Matthias zijn de Masters in Boedapest van 4 t.e.m. 6 augustus e.k.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

26 juni 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.