Heather Loontjens: 1 van de 7 Belgische officials geselecteerd voor ES 2023 in Krakau

BURST – Zeven Belgische scheidsrechters, juryleden en commissarissen werden aangeduid door hun respectievelijke Internationale of Europese Federatie – na overleg met de Belgische federaties – om op te treden in Krakau-Małopolska. Daar worden van 21 juni tot 2 juli e.k. de Europese Spelen gehouden.

Heather Loontjes is één van de zeven. Het is reeds de tweede keer dat ze voor de Europese Spelen werd geselecteerd. De eerste keer was voor de tweede editie in Minsk in 2019 waar Matthias Casse goud pakte en zich tot Europees kampioen kroonde. Ook op de eerste editie van de Europese Spelen stond een Belgische judoka op het podium. Dirk Van Tichelt won toen brons in Bakoe in 2015.

Op deze derde editie van de Europese Spelen zal enkel Heather Loontjes het Belgische en Vlaamse judo vertegenwoordigen want Belgische judoka’s zullen er niet in actie treden. Er wordt enkel een competitie voor Mixed Teams georganiseerd.

Heather Loontjens geflankeerd door Matthias Casse en Sami Chouchi

De zeven geselecteerde officials zijn:
• Isabelle Beumier, tafeltennis
• Jeffrey Delattre, schermen
• Heather Loontjens, judo
• Hassan Sadeghi, taekwondo
• Marian Sarbu, kano-kajak sprint
• Benny Strubbe, handboogschieten
• Renaat Wijckmans, kano-kajak slalom

Gwenda Stevens, voorzitster van de Commissie Officials: “Ik ben verheugd om te mogen vaststellen dat niet minder dan zeven Belgische officials werden geselecteerd voor de Europese Spelen. Ook op de Europese Spelen geldt ‘Without a referee, there is no game’ … Ik wens hun namens de Commissie Officials van het BOIC alvast heel veel succes!”

Christian Pierre
Media & Communicatie
(Bron: BOIC)

Aanmaak datum

21 juni 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.