Examen G-judo: blije gezichten!

BURST/LOKEREN – Op zaterdag 17 juni jl. vond het examen G-judo plaats in JC Lokeren. Alvast dank aan JC Lokeren en Karen Craps voor de mooie en rustige ontvangst. De G-judo examens worden centraal opgevolgd vanaf de bruine gordel.

Vier kandidaten waren paraat om één of twee of de laatste module(s) voor hun examen van bruine gordel af te leggen. Drie juryleden, m.n. Rudy Everaert, Leen Ongena en François Marckx, hadden de taak om de judoka’s door hun examens te loodsen. Het is een hele opgave voor de G-judoka’s om te kunnen omgaan met de stress dat dergelijk examen teweeg brengt. De juryleden konden de examinandae perfect gerust stellen en zagen dat het goed was.

Van links naar rechts: François Marckx, Rudy Everaert, Clint Anseeuw, Sander Helsen, Maarten Poels, Jordy Woestenborghs en Leen Ongena

Maarten Poels kon na het slagen van zijn laatste Module 3 Nage No Kata de bruine gordel in ontvangst nemen. Het was een enorm drukke periode voor de immer goedlachse en goedgeluimde Maarten want hij was ook boegbeeld voor de afgelopen editie van Special Olympics Belgium. Dus dikke proficiat dat hij zich tussen alle drukte door nog heeft kunnen voorbereiden voor zijn laatste Module Nage No Kata om de bruine gordel in ontvangst te nemen. Maarten was bijzonder blij met zijn gloednieuwe bruine gordel.

Sander Helsen, Clint Anseeuw en Jordy Woestenborghs slaagden voor één of twee modules en staan zo respectievelijk enkel stappen of een stapje dichter bij hun bruine gordel.

Resultaten van de examens

Sander Helsen (JS Marcel Degroote): geslaagd Module 1 NAGE WAZA en Module 2 KATAME WAZA voor 1ste Kyu.
Clint Anseeuw (JS Marcel Degroote): geslaagd Module 1 NAGE WAZA en Module 2 KATAME WAZA voor 1ste Kyu.
Beiden dienen nog enkel de module KATA af te leggen om de bruine gordel in ontvangst te kunnen nemen.
Jordy Woestenborghs (Kon. JC Bazel): geslaagd voor Module 2 KATAME WAZA.
Maarten Poels (JC Kodokan Merchtem): geslaagd voor Module 3 NAGE NO KATA.
Maarten slaagde reeds voor de vorige 2 modules en kon dus na het slagen van zijn laatste module de bruine gordel in ontvangst nemen.

Allemaal legden ze een puik examen af, waarvoor een hele dikke proficiat aan alle kandidaten. Ook felicitaties aan de begeleiders om hun judoka’s zo goed voor te bereiden.

Silvia Buysens
Judo Voor Allen

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.