Organiseer Multimove in jouw judoclub

BURST – Ben je ervan overtuigd dat een brede motorische basisvorming belangrijk is voor de latere fysieke ontwikkeling van kleuters en jonge kinderen? Dan is het aanbieden van Multimove beslist iets voor jouw judoclub.

Multimove past perfect in de eerste ontwikkelingsfase ‘actief starten’ van het Judo groeimodel.
De trainers die de opleiding ‘Dollen & Rollen’ hebben gevolgd, kunnen in de oefenmap alvast tal van voorbeeldoefeningen vinden die passen in de ontwikkelingsfase ‘actief starten’ en die kunnen gebruikt worden in de lessen Multimove.

Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en de specifieke judo sport niet meteen herkenbaar is. Al rollend, duikend en glijdend krijgen kinderen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden onder de knie. Plezierbeleving staat hierbij centraal.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat breed bewegen op jonge leeftijd (en pas later specialisatie) leidt tot: meer aandacht voor spelplezier, betere motorische ontwikkeling (betere fundering), focus op agility (behendigheid), minder drop-out uit de sport en minder overbelasting. Het is dus niet voor niets dat sportclubs aangeven dat kinderen die doorstromen uit Multimove vaak een motorisch streepje voor hebben. Bovendien zorg je op deze manier voor een instroom van jonge kinderen en clubbinding.

• Overtuigd om in jouw judoclub Multimove aan te bieden? Dien je aanvraag in en word een erkende Multimove-organisatie.
• Heeft jouw judoclub reeds een Multimove aanbod? Vergeet niet om je erkenning te verlengen tot uiterlijk 1 juli 2023.
• Meer info over Multimove: Ontdek alles over Multimove.

Leen Dom
DSKO & Projectmanager

Aanmaak datum

22 juni 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.