JUN European Cup in Malaga: brons voor Jarne Duyck

BURST – Op 21 en 22 mei jl. vond in het Spaanse Malaga een Junior European Cup van de EJU plaats. Judo Vlaanderen zond negen judoka’s uit. Jarne Duyck keerde terug met een bronzen plak. Pech evenwel voor Robbe Demets en Ilman Nesirkoyev die beiden door blessures uitvielen. Hierna overlopen we kort kamp per kamp van de deelnemers. De delegatie werd begeleid door JV-coach Dirk Van Tichelt.

Een 7de plaats voor Robbe Demets (-66kg)

Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) start na een bye in de eerste ronde met een overwinning in de tweede tegen de Brit Cameron Foster. In de derde ronde verliest hij echter van de Duitser David Ickes.

Na een bye in de eerste ronde verslaat Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) in zijn eerste kamp de Portugees B. Tralha Fernandes. In de derde ronde zet hij de Zwitser Sakai Duburke opzij, maar in de kwarfinale verliest hij van de Duitser Levi Maerkt. In de herkansingen verslaat Robbe de Brit Luke Caldwell, maar verliest vervolgens van de Duitser David Ickes waardoor hij genoegen moet nemen met een zevende plaats. Robbe diende evenwel zijn laatste wedstrijd forfait te geven omwille van een ribblessure.

Ray Marinx (-66kg/JC Koksijde) verliest zijn eerste kamp tegen de Portugees Nuno Martins.

Muslim Adashev (-73kg) eindigt op de 5de plaats

In de categorie -73kg werd het in de kwartfinale een Belgisch onderonsje tussen Zelemkhan Bachaev (-73kg/JT Alen) – na winst tegen Joseph Lehniger (GER) en Bertil Lavrsen (DEN) – en Muslim Adashev (-73kg/Jitsu-Kwai Hamme) – na winst tegen Billy Rodman (GBR) en Montero Morales (ESP). Muslim komt als overwinnaar uit de kamp om zich te plaatsen voor de halve finale die hij echter verliest tegen Jano Ruebo (GER). Bijgevolg kampt Muslim voor brons tegen Philip Drexler (GER) die hem te sterk af is waardoor hij eindigt op de vijfde plaats. Zelemkhan Bachaev wint in de herkansingen tegen Billy Rodman (GBR), maar slaagt er niet in om verder voor brons te gaan door zijn nederlaag tegen Vladyslav Kazimirov (UKR). Ook een zevende plaats dus voor Zelemkhan.

Jarne Duyck (-81kg) wint brons op JUN EC Malaga 2022

Jarne Duyck (-81kg/JC Kawaishi Ingelmunster) start met een bye in de eerste ronde. In de tweede verslaat hij Jacob Callaghan (GBR) en in de derde Lukas Ohneiser om vervolgens in de kwartfinale Lucas Gridaine te overmeesteren en zich te kwalificeren voor de halve finale tegen Kaito Amano (JPN). Daar sputtert de motor even en Jarne kampt vervolgens voor brons dat hij uiteindelijk mooi op zak steekt met een overwinning tegen Sebastian Kaun (GER).

“Opnieuw een medaille hier in Malaga voor Jarne Duyck. Vier European Cups, 4 keer kampt Jarne voor een medaille. Hiermee bewijst Jarne dat hij constant presteert,” aldus een tevreden Coach Van Tichelt vanuit Malaga.

Na een bye in de eerste ronde staat Noah Christiaens (-81kg/Jitsu Kwai Hamme) tegenover Pedro Raposo (POR) die hij verslaat. In de derde ronde verliest hij echter van Aurelien Bonferroni (SUI). In de herkansingen verslaat Noah David Somerville (GBR), maar bijt dan in het stof tegen Alexandre Tama (FRA).

Warre Denys (-90kg) vs Riko Okada (JPN)

Ook Warre Denys (-90kg/JC Jenos Kwai Hooglede) start met een bye. In de tweede ronde geraakt hij echter niet voorbij de Japanner Riku Okada. In de herkansingen verliest hij tevens van de Nederlander Willem Vrieling.

Ilman Nesirkoyev (-90kg/JT International) komt ook na een bye in de eerste ronde pas in actie in de tweede. Daar ontmoet hij Joes Schell (NED). Ilman moet echter opgeven omwille van een breuk aan het kuitbeen.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.