Junior European Cup Praag: Goud voor Batchaev en brons voor Altemirov

BURST/PRAAG – Op 23 en 24 juli vond er in de Tsjechische hoofdstad Praag een Junior European Cup van de EJU plaats. Judo Vlaanderen tekende present met zeven judoka’s. Zelemkhan Batchaev (-73kg/Judoteam Alen) en Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) stapten het medaillepodium op om respectievelijk goud en brons te ontvangen. Hierna volgt een overzicht van de kampen van onze deelnemers.

Brons voor Deny Altemirov (-66kg)

Jutta Vanbrabant (-70kg/JS Asahi/eigen middelen) verliest in de verlengingen haar eerste kamp tegen Nele Brachmann (GER) op strafpunten.

Na een bye in de eerste ronde komt Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen/JV) in actie tegen Mark Szatmari die hij binnen de reguliere tijd opzij zet. In de derde ronde verliest hij van Samir Piriyev (AZE) en wordt hij doorverwezen naar de herkansingen. Daar verslaat hij achtereenvolgens Marco Lojanicic (SRB), Yonatan Itshak (ISR) en Ram Rahmani (ISR) om vervolgens de bronzen medaille weg te ritsen van Tomas Waldsberger (CZE).

Na een bye in de eerste ronde verliest Xander Simoens (-66kg/JC Herzele/eigen middelen) van Jordon Greenbank (AUS).

Zelemkhan Batchaev (-73kg) in actie tijdens de final vs. Kulieshov (UKR)

Zelemkhan Batchaev (-73kg/Judoteam Alen/JV) legt een foutloos parcours af om op het einde van de eerste wedstrijddag de gouden plak op zak te steken. Na een bye in de eerste ronde vloert hij Kevin Abeltshauser (GER) in de verlengingen. Ook Jan Lisy (CZE) en Matheas Trilljarv (EST) moeten eraan geloven zodat Zelemkhan zich plaatst voor de halve finale. Daar ontmoet hij Serhii Nebotov (UKR) die hij opzij zet om vervolgens diens landgenoot Nazar Kulieshov (UKR) in de Golden Score het goud te ontzeggen!

Muslim Adashev (-73kg/Jitsu-Kwai Hamme/JV) kent tevens een sterke start. Na een bye in de eerste ronde stoot hij door tot de kwartfinale door Marcel Mravec (CZE) en Finn Luka Redig (GER) te verslaan. In de kwarfinale moet hij echter de duimen leggen tegen Saba Daniela (POR). In de herkansingen verliest hij van Kalle Friis-Hansen (DEN).

Yusbek Kagermanov (-73kg/JC Koksijde/eigen middelen) wint zijn eerste kamp tegen Bertil Lavrsen(DEN), maar verliest in de tweede ronde tegen Petr Mlady (CZE).

Na een bye in de eerste ronde staat Warre Denys (-90kg/JC Jenos Kwai Hooglede/JV) tegenover Augustas Slyteris (LTU) die hem te sterk af is.

De judoka’s werden begeleid door JV-coach Dirk Van Tichelt.

Alessia Corrao (-63kg) en Camille Sternon (-48kg) van zusterfederatie FFBJ pakten ook mooi goud resp. zilver.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.