JV-coach Damiano Martinuzzi verlaat Judo Vlaanderen voor uitdaging in het buitenland

BURST – JV-coach Damiano Martinuzzi verlaat Judo Vlaanderen en gaat een internationale uitdaging aan. In september legt hij zijn functie als coach neer.

JV-coach Damiano Martinuzzi

“Een zeer inspirerende en interessante opportuniteit diende zich aan qua uitdaging en het was onmogelijk om die te negeren,” aldus Damiano Martinuzzi. “Het leven dwingt ons soms keuzes te maken… Voor mij was dit een zeer moeilijke beslissing. Samen met de JV-judoka’s heb ik zoveel sportieve en menselijke momenten gedeeld. Oorspronkelijk had ik niks gepland en dacht ik dat ik voor de rest van mijn carrière in België zou blijven, maar alles is de afgelopen weken op zijn kop komen te staan.”

In zijn afscheidsboodschap bedankt Damiano dan ook elke JV-judoka met wie hij intensief heeft samengewerkt, alsook de administratieve staf van JV en de ganse omkadering van JV Topsport. “Bedankt voor jullie vertrouwen, jullie inspanningen en jullie medewerking! Ik heb het geluk gehad om deze mooie momenten met jullie te mogen delen. Jullie hebben me zoveel gegeven! Ik wil in het bijzonder diegenen bedanken met wie ik die speciale band heb kunnen smeden die hoort bij al dit werk op hoog niveau, al die tijd samen… jullie zijn een deel van mij.”

“Judo Vlaanderen heeft er alles aan gedaan om Damiano Martinuzzi aan boord te houden. We betreuren dan ook zijn vertrek,” reageert Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “We zullen op korte termijn en in nauw overleg met alle betrokkenen naar de beste oplossing zoeken.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

6 augustus 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.