Matthias Casse start 2021 in mineur

DOHA/BURST – Matthias Casse (-81kg/ 1ste IJF WR) had zijn competitieve herstart van 2021 ongetwijfeld anders voorgesteld. De nummer 1 op de wereldranking van de IJF is momenteel in Doha voor deelname aan de Masters, een tornooi voorbehouden aan de hoogst gerangschikte judoka’s in elke gewichtscategorie. Casse eindigde 2019 met goud op de vorige Masters in Qingdao, China. In Doha liep het echter niet zoals verwacht.

Matthias startte vrij vroeg aan zijn tornooidag. Als derde in rij op de tweede tatami ontmoette hij in zijn eerste kamp van de dag de Zweed Robin Pacek (25ste IJF WR) als tegenstander. Het werd een slopende wedstrijd tot een eind in Golden Score waarbij de Zweed erin lukte te scoren met een waza-ari wat meteen ook einde tornooi betekende voor onze landgenoot.

Head Coach Mark van der Ham relativeert echter. “Helaas haalde Matthias vandaag niet het gewenste niveau in zijn eerste kamp op de Masters hier in Doha. Teleurgesteld over de kamp zijn we zeker, maar niet meer dan dat! Na een fantastische periode met o.a. een gouden Masters medaille, een zilveren WK-medaille, 2 EK-medailles en de nummer 1 positie op de wereldranking lijkt succes haast vanzelfsprekend. Wanneer Matthias, pas 23 jaar oud, de tatami opstapt, wordt er verondersteld dat hij automatisch een medaille pakt. Zo simpel is dat echter niet, ondanks het feit dat we dit natuurlijk graag zouden willen. Zoals altijd gaan we evalueren en kijken naar verbeterpunten om met positieve energie de komende periode aan te pakken. Ook dan zal weer hard gestreden moeten worden om de medailles en podiumplaatsen. Immers, niks is een zekerheid.”

“Matthias deed vandaag een mindere kamp,” merkt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx op. “Zijn Zweedse tegenstander deed er dan ook alles aan om het ritme te verstoren en won uiteindelijk de wedstrijd. We gaan dit analyseren en er aan werken. Over het algemeen haalden deze Masters een zeer hoog niveau. Ze waren goed georganiseerd en het Corona protocol van de IJF werd zeer goed gehandhaafd zodoende dat alles veilig kon gebeuren. De komende periode komen ook onze andere elite judoka’s opnieuw in actie. We kijken nu al uit naar de Grand Slam in Tel Aviv.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

12 januari 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.