Het JV Kim & Ono kwartetspel: leuk hulpmiddel bij trainingen!

BURST – Herinner jij je nog hoe vaak je in je jeugdjaren met je vriendjes plezier beleefde aan kwartetspelen met een brede waaier aan topics … auto’s, vliegtuigen, tanks, steden, prinsessen, dieren … de lijst is oneindig en het spel blijft nog steeds een klassieker.

Judo Vlaanderen kon dan ook niet onderdoen. Momenteel zijn wij volop in de weer om ons eigen ‘Kim & Ono’ kwartetspel te ontwikkelen. Bedoeling is een leuk, maar volwaardig hulpmiddel te creëren waarmee onze trainers en coaches aan de slag kunnen tijdens de judolessen. Per gekleurde gordel wordt er een kwartetspel voorzien. Je kan de kaartjes bijgevolg downloaden en afdrukken om op eender welke manier te gebruiken in de lessen en trainingen. Hoe creatiever, hoe leuker!

Het doel van een kwartetspel is natuurlijk om vier dezelfde soort kaartjes te verwerven. Zo kan je bijvoorbeeld een indeling maken van:
• Vallen;
• Ne-waza (grondtechnieken);
• Nage-waza (worpen).

Een voorbeeld om het kwartetspel te gebruiken kan zijn dat een judoka in de ne waza kampen per training probeert zo snel mogelijk een punt te scoren met desbetreffende door de trainer gekozen technieken. Je kan dit eventueel combineren door een judoka per training zowel via een vooraf bepaald grepenarsenaal te laten gebruiken om te scoren. Belangrijk is dat elke judoka hier kan scoren, onafhankelijk of deze de kamp uiteindelijk verliest of niet. Het is de bedoeling dat een judoka zoveel mogelijk kwartetten kan verzamelen.

Ondertussen staat de eerste reeks voor de gele gordel reeds hier online. De andere reeksen worden verder voorbereid en volgen snel. We gaan er elke week een nieuwe set onthullen!

Hopelijk vinden jullie dit een leuke tool die veelvuldig zal worden gebruikt. Stuur ons alvast een foto als jullie de set gebruiken dan delen we die op onze sociale media.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

13 januari 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.