Meerjarenontwikkelingsplan (MJOP): traject pilootclubs 2.0 start op 27 mei.

BURST/WILRIJK – Op zaterdag 27 mei zal in de in de topsportschool te Wilrijk de eerste opleidingsdag voor pilootclubs 2.0 doorgaan. Opnieuw nemen heel wat clubs, o.a. JC Kemzeke, JC Brecht, JC Merelbeke, JC Park Brasschaat, Yusei Gachi Oostakker, JC Berlare-Donkmeer,… deel aan dit unieke traject.

We benadrukken graag nog eens de sterkte van dit meerjarenontwikkelingsplan, m.n. enerzijds de samenwerking tussen de verschillende commissies en anderzijds de mate waarin dit werk onderbouwd werd door wetenschap en ervaring. In 2020 werd vanuit de topsport het signaal gegeven dat Judo Vlaanderen, op grond van een optimale begeleiding van onze judoka’s, meer aan onze clubs zou moeten bieden dan zuiver de bestaande leerlijn techniek. Vanuit deze vraag werd een projectgroep opgestart onderverdeeld in verschillende werkgroepen (leerlijn techniek, leerlijn fysiek, leerlijn waarden, Judo Vlaanderen aanbod). Het resultaat is een op wetenschap en ervaring gebaseerd meerjarenontwikkelingsplan waarin participatie en prestatie elkaar ontmoeten met als finale doel elke judoka te begeleiden naar levenslang judo.

Alle leerlijnen treden in voege vanaf september 2024. Wil je al in sportseizoen 2023-2024 met het meerjarenontwikkelingsplan (MJOP) aan de slag? Grijp je kans en geniet van extra ondersteuning bij de implementatie van deze nieuwe leerlijnen. Aanmelden kan nog steeds! Neem contact op via leen.dom@Judovlaanderen.be

Graag wat meer info over het meerjarenontwikkelingsplan (MJOP): Podcast judo-onderwijs 2.0: de visie van Judo Vlaanderen op meerjarenontwikkeling – Judo Vlaanderen

Leen Dom, DSKO
Projectgroep MJOP

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.