Open VK SEN 2023 te Deinze: nieuwe Vlaamse kampioenen gekend

BURST/DEINZE – Afgelopen zaterdag 21 oktober jl. vond in Deinze het Open Vlaamse Kampioenschap Judo voor Senioren plaats. De aanwezigen kregen spannende kampen, veel ambiance, maar vooral knap judo voorgeschoteld. Judo Vlaanderen polste een aantal kersverse Vlaamse kampioenen naar een reactie.

Dames

Lotte Petré (Judocentrum Leuven) kroonde zich Vlaams kampioen in de gewichtscategorie -48kg.

De finale van gewichtscategorie -52kg werd een onderonsje tussen clubgenoten Jana Neri en Erin Seynhaeve van JC Asahi 90 Kruishoutem waarbij Jana uiteindelijk op het hoogste podium stapte. “Ik ben heel blij natuurlijk. Het was een spannende finale tegen mijn clubgenoot. Mentaal was dat heel heftig. We kennen elkaar heel goed en trainen samen, dat maakt het er niet gemakkelijk op.”

Eveline Delbaen (JS Reet) zette in een spannende kamp Nora Watson (JC Wetteren ) in de verlengingen opzij. “Mijn eerste kamp was niet zo schitterend. Doorheen de rondes liep het steeds vlotter. De finale was een ware uitputtingsslag. Wel fijn dat je na die lange Golden Score dan toch aan het langste einde trekt. Ik bleef mezelf voortdurend aanmoedigen, met resultaat. Nu naar het BK toe nog wat verfijnen en gewicht maken.”

Aqsa Intizar (Jitsu-Kwai Hamme) versloeg Sara Ver Eecke (JC Ardooie) in de reeks -63kg. “Ik had heel veel stress. Ik ken de meeste tegenstanders wel en het blijft toch steeds knokken elke keer, maar ik ben natuurlijk heel blij met de titel. Wat het BK brengt? Waarschijnlijk ook weer heel veel stress, maar ik heb er uiteraard veel zin in.”

Femke De Bruyn (KJC Beveren) verlengde haar kampioenstitel in de categorie -70kg door Jutta Vanbrabant af te houden. “Het is fijn om de titel twee keer op rij te pakken in een zelfde finale. Dat geeft een goed gevoel. Ik mik op de Belgische titel, maar de concurrentie zal groot zijn. Ik ga gewoon mijn trainingsschema verder volgen om me klaar te stomen.”

Anouk Van Der Veen (Jitsu-Kwai Hamme) versloeg Kelly Verbrugghe (Kon. Ieperse JC Neko) in de -78kg.

Fran Naessens (JC Yama-Arashi Bavikhove) won van Jelke Verdonck JC Chikara Kwai Houthulst) in de gewichtscategorie +78kg.

Heren

In de reeks -60kg versloeg Mattias Wellens (JS Lummen) Andreas Declercq (JC Yamarashi Bavikhove). “Toch wel een moeilijk parcours naar het hoogste podium. Gestart tegen een sterke tegenstander, en het werd telkens elke ronde zwaarder. Nu mijn trainingsschema van drie keer in de week verder handhaven en dan komt het op het BK wel in orde.”

Robbe Demets (Judo Kwai Moorsele) zette in gewichtscategorie -66kg Jonas Jacobs opzij en dat was voor hem een ware opsteker. “Het voelt goed na een toch wel niet echt geweldig eerste jaar als senior. Het was vooral een jaar van aanpassingen. Echter, met deze titel geeft dat toch wel terug een boost. Ik wil nu graag ook de Belgische titel bij de senioren grijpen om te bewijzen dat ik het kan, maar ook vooral voor mezelf.”

Yorben Delanghe (Samoerai Ronse) zorgde voor een verrassing in de reeks -73kg door Lars Berrens (JC Arendonk) af te stoppen. “Het was een moeilijk parcours om af te leggen. Het was immers al even geleden dat ik wedstrijden heb gekampt, sinds de interclub van vorig jaar. Een fijne comeback dus. Het BK komt eraan en dat worden nog twee weken hard trainen en oppassen voor kwetsuren, maar ik zie het zeker zitten om op het BK opnieuw te knallen.”

Ward Houthoofd (JC Kawaishi Ingelmunster) versloeg Gaston Rammant (JC Koksijde) in de categorie -81kg. “Heel tevreden met mijn medaille. Ik heb me niet echt kunnen voorbereiden zoals ik had gewenst. Dat maakte het extra zwaar. Mijn tegenstanders hadden me evengoed kunnen uitschakelen. Binnen twee weken het BK. Ik ben blij dat ik mij geplaatst heb. We zien wel hoe het daar loopt.”

In gewichtscategorie -90kg stapte Pieter Scheelen (JC Koksijde) op het hoogste podium nadat hij Daan Baeke (JC Olympia Brugge) uitschakelde in de titelkamp. “Een VK winnen is altijd mooi meegenomen, zeker wanneer je een tijdje op een lager pitje bezig was. Om dan terug te komen en te voelen dat het er nog wel inzit, dat is toch wel een leuke ervaring. De laatste weken heb ik intens naar dit VK toegeleefd en ben ik opnieuw harder gaan trainen. Ik voel me wat verzuurd, maar ik hoop tegen het BK mijn conditie terug op peil te hebben. Ik kijk er dan ook naar uit.”

Jarno Dewulf (JC Cobra Lendelede) vloerde Victor Goeman (JC Lede) in de -100kg reeks. “Als ik naar mijn voorbereiding kijk, ben ik best tevreden met mijn kampioenstitel. Pas de laatste twee weken ben ik mij ernstig gaan preppen voor dit VK. Voor het BK zal ik toch nog een tandje moeten bijsteken. Werken aan mijn conditie zal de belangrijkste factor zijn naar aanloop van het BK.”

Robin Goos (JC Hajime Stevoort) flitste door de +100kg categorie en schakelde in de finale Arthur Temmerman (Kano Kwai Laarne) na een korte kamp uit. “Het liep inderdaad op wieltjes. De eerste kamp was wel wat stroef, maar dan heb ik vlotjes kunnen doorwerken. Het is eigenlijk lang geleden dat ik nog meegedaan heb. Het voelt dan ook als een leuke comeback. Even checken of ik het nog kon. Binnen twee weken het BK. Ik ga zonder grote verwachtingen naar Tielt, net zoals hier in Deinze. En we zien dan wel.”

Judo Vlaanderen voorzitter Mike Van de Rostyne was tevreden. “Het VK is vlot verlopen. Een goede organisatie door JC Nevele. Wel wat minder deelnemers dan ik had verwacht. Veel junioren, maar weinig senioren van vroeger. Op zich evenwel een heel mooi niveau van judo wat we hier te zien kregen op dit Vlaamse Kampioenschap.”

Resultaten

Een overzicht van alle resultaten van dit VK vind je hier.

Foto’s

Foto’s door Ann Mampaey

Foto’s door Rik Vander Sanden

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

23 oktober 2023

Type

Tag(s)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.