Randoridag Deinze: tevreden coaches, ouders en judoka’s!

BURST – Op zondag 22 oktober kwamen judoka’s U9, U11 en U13 samen voor een randoridag te Deinze. Waar zaterdag de strijd om de Vlaame titel doorging, mochten zondag de jongere judoka’s het beste van zichzelf geven.

‘Fun, Ontwikkelingsgericht en Toegankelijk – TOF‘ is de slogan van deze nieuwe vorm van wedstrijdorganisatie. We stelden enkele vragen aan ouders en denken alvast op goede weg te zijn. Lees even mee.

Onze dochter had al aan een paar competities deelgenomen zonder veel succes. We zagen de motivatie zakken, maar gisteren leefde ze volledig op. Ze vond het heel plezant. Ook van de feedback achteraf heeft ze veel geleerd.

Zeker voor kinderen die wat faalangst hebben, is dit een belangrijke ervaring. Meer ervaren judoka’s kunnen nieuwe technieken uitproberen die misschien nog niet zo goed lukken zonder daar onmiddellijk voor ‘afgestraft’ te worden. Ik hoop dus dat deze randorimomenten in de toekomst nog georganiseerd zullen worden.” 

Overheen alle leeftijden en niveaus telden we 183 deelnemers. De organisatie en het enthousiame van alle vrijwilligers van JC Nevele was top waardoor beide dagen ook vlekkeloos verliepen. We ontvingen ondertussen heel zinvolle feedback waarmee we de organisatie nog zullen bijsturen en dit nieuwe concept nog kunnen optimaliseren. Was je aanwezig? Wil je nog iets kwijt? Geef ons onze werkpunten door via leen.dom@judovlaanderen.be! Dan kunnen wij ermee aan de slag!

Ken jij het nieuwe concept ‘Randoridag U9-U11-U13′ nog niet zo goed? We brengen het voor jou even in beeld. Meer foto’s kan je bekijken via het album op Flickr.

Twintig minuten samen opwarmen.
De randorileiders leggen de spelregels uit en maken kennis met de judoka’s.
De organisatie streeft ernaar elke judoka minstens 4 keer te laten kampen.
De kampen gaan voor U9 (2min) , voor U11 (2min30), voor U13 (3min) door in doorlopende tijd.
De kinderen hebben op deze manier zekerheid van voldoende “leertijd’.
De randorileiders geven geen scores. Zij geven wel instructies en voeren aan het einde van elke randori een leergesprek met de judoka’s.
De randoridag duurt per leeftdijscategorie vanaf de opwarming max. 2u30.
Afsluiten doen we allemaal samen. Elke judoka ontvangt een medaille of een aandenken.

Een 20-tal randorileiders hebben zondag de kampen in goede banen geleid. Ook voor hen was dit een nieuwe uitdaging en een fijn leermoment. Voor de volgende organisaties blijven we op zoek naar extra randorileiders. Ben je trainer of judoka? Begeleid je judoka’s? Misschien is de taak als randorileider wel iets voor jou? De opleiding bestaat uit 2 delen, deel 1 volg je digitaal en deel 2 volbreng je tijdens een randoridag. De volgende digitale opleiding gaat door op 27 november. Inschrijven kan via het ledenbestand. Wil je meer info? Contacteer leen.dom@judovlaanderen.be of kijk even op de website ‘Word-jij-randorileider’.

Randoridagen 2023 – NEXT: BRUGGE 28/10!

In de komende maanden staan er nog drie randoridagen gepland.

Meer informatie

Word jij randorileider? – Judo Vlaanderen

Meerjarenontwikkeling in judo – Randoridagen – Judo Vlaanderen

Organiseer een randoridag voor U9 & U11 in jouw club! – Judo Vlaanderen

Pilootproject ‘Randoridag voor U9 & U11’: 1ste editie in Hooglede een succes – Judo Vlaanderen

Leen Dom
DSKO & Projectmanager

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.