Organiseer een randoridag voor U9 & U11 in jouw club!

BURST – De randoridagen U9 en U11 situeren zich in de fasen ‘fundament leggen’ en ‘leren trainen I’ van het lange termijn judo ontwikkelingsmodel. In beide fasen primeert de plezierbeleving en het welbevinden van de judoka.

De organisatie streeft ernaar dat elke judoka minimaal 4 keer kampt. De judoka’s kampen gedurende 2 minuten (U9) of 2.5 minuten (U11) doorlopende tijd. Na maximaal 2 uur aanwezigheid moeten de judoka en zijn/haar ouders weer tevreden huiswaarts keren. De randori’s worden niet geleid door een scheidsrechter, maar door een randorileider. De judoka’s krijgen van deze randorileider geen scores of straffen, maar wel instructies en aanmoedigingen.

Deze vorm van organisatie kan doorgaan in de dojo van je eigen club. Een matstructuur met zones van 3 meter x 3 meter zijn voldoende! Per blok van 2 uur kunnen per zone maximaal 15 judoka’s aan de slag.

Wil je op een eenvoudige en laagdrempelige manier jouw judoka’s met judoka’s uit andere clubs laten werken? Vraag de organisatierichtlijnen op, nodig een aantal clubs uit de buurt uit en je bent vertrokken! Judo Vlaanderen is nog op zoek naar clubs die dit sportjaar een pilootorganisatie willen inplannen.

Bekijk de aftermovie van het eerste pilootproject te Hooglede of lees het volledige verslag waarin ook verschillende medewerkers, ouders en trainers aan het woord komen.

Sfeerbeelden van de randoridag te Hooglede!

De jonge judoka’s optimale ontwikkelingskansen bieden, is het belangrijkste doel van deze Toegankelijke, Ontwikkelingsgerichte en leuke (Fun) randoridagen!

Heb jij interesse als club om ook een randoridag te organiseren? Neem contact op via thanée.herregodts@judovlaanderen.be of leen.dom@judovlaanderen.be.

Leen Dom
DSKO

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.