Geef tieners een stem binnen je sportclub

Minister van Sport Ben Weyts tijdens de persvoorstelling

BURST/BOOM – Wil jij meer inspraak en betrokkenheid bij de tieners van je sportclub? Wil jij ervoor zorgen dat ze zich beter thuis voelen en langer lid blijven?

Met het project ‘Geef tieners een stem’ wil Sport Vlaanderen ervoor zorgen dat er met tieners gesproken wordt in plaats van over tieners.

Samen met praktijkexperts, sportclubs, tieners en tienerbegeleiders werden verschillende tools voor sportclubs en tienerbegeleiders voorbereid om:
– Clubtrainers, jeugdsportbegeleiders, aanspreekpersoon integriteit (API) te helpen om in gesprek te gaan met hun tieners zodat ze weten wat er bij hen leeft;
– Tieners meer te betrekken in de sportclub door hen inspraak te geven en een sportaanbod te voorzien dat aansluit op de noden van de tieners;
– Via verhoogde tienerbetrokkenheid te zorgen dat tieners langer in de sportclub blijven.

Het kaartspel

Het project werd onlangs voorgesteld door Minister van Sport Ben Weyts tijdens een workshop voor Vlaamse sportfederaties in de thuishaven van de hockeyclub Braxgata te Boom. De club fungeerde als pilootclub in dit project.

Tools

Via deze link kan je gratis verscheidene tools downloaden.

Je kan tevens inschrijven voor een bijscholing rond het kaartspel en de tienertalk-methodieken via deze link.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

19 september 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.