EK Junioren te Praag: vroegtijdige uitschakeling JV-judoka’s

BURST/PRAAG – Van 15 t.e.m. 18 september jl. vond in de Tsjechische hoofdstad Praag het Europese kampioenschap voor junioren plaats. Judo Vlaanderen selecteerde vijf judoka’s. Onze judoka’s werden echter in de voorrondes uitgeschakeld. Hierna volgt een overzicht van hun kampen die je kan herbekijken door op de hyperlinks te klikken.

Robbe Demets

Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) start zijn Europees kampioenschap met een overwinning. In zijn eerste kamp tegen Alim Osmanov zet hij de Moldaviër opzij om door te stoten naar de tweede ronde. Daar wint hij van de Italiaan Valerio Accogli. In de derde ronde sputtert de motor en moet Robbe de duimen leggen tegen de Georgiër Tengo Zirakashvili.

Ook Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) maakt een mooie start. Hij verslaat in de eerste ronde Matas Norkevicius (LTU), maar wordt in de tweede ronde afgestopt door de Fransman Maxime Moundanga

Na een bye in de eerste ronde staat Zelemkhan Batchaev (-73kg/Judoteam Alen) tegenover de Greek Michail Tsouylasvili. Zijn tegenstander scoort een eerste punt vroeg in de kamp en kan onze landgenoot verde afhouden tot aan het einde van de kamp.

Jarne Duyck warmt op met coach Van Tichelt

Ook Muslim Adashev (-73kg/Jitsu-Kwai Hamme) start met een bye. In de tweede ronde verslaat hij de Serviër Aleksandar Rajcic, maar in de volgende ronde moet hij de duimen leggen tegen de Fransman Hans-Joris Ahibo.

Jarne Duyck (-81kg/JC Kawaishi Ingelmunster) start tevens met een bye. In de tweede ronde wordt hij echter afgestopt door de Serviër Velimir Kosovic

De judoka’s werden begeleid door JV-coach Dirk Van Tichelt.

“Potentieel is er zeker,” aldus Technische Directeur Topsport Koen Sleeckx. “Afgelopen jaar was er veel progressie te merken op fysiek vlak, mentaal vlak en in de breedte ook inzake resultaten. Alleen geen piekprestatie. Dat is spijtig, maar dat betekent niet dat er geen goed werk geleverd is.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.