Topsportstage in Wilrijk

BURST/WILRIJK – Vorige week vond van 20 t.e.m. 23 juni in de dojo van de Antwerpse Topsportschool in Wilrijk een internationale stage plaats. Onze JV-topsporters trainden daar samen met hun collega’s uit Nederland, Duitsland en Bulgarije. Vier dagen van hard labeur dus.

Mark van der Ham & Koen Sleeckx

“Hier hebben we vier dagen lang echt goede randori gehad,” aldus JV-coach Mark van der Ham. “De doelstelling was om dichtbij huis in deze voorbereidingsfase nog wat stevig randori te draaien, met voldoende sterke tegenstanders te hebben waarmee onze toppers konden trainen terwijl ze hiervoor niet naar het buitenland hoefden te reizen. Immers, na deze stage reizen we binnenkort opnieuw, bestemming Spanje voor een Olympisch Trainingskamp van de EJU. En daarna zitten we vervolgens dan heel kort tegen de Olympische Spelen zelf.”

“We zijn nu de laatste rechte lijn richting Olympische Spelen Parijs ingegaan,” stelt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “De komende periode moet ingevuld worden met hoge kwaliteit aan randori’s en daarin paste deze stage in Wilrijk perfect. Met deelnemers uit Bulgarije, Nederland en Duitsland konden we hier perfect dit deel invullen. Hierna volgt dan het EJU Olympic Training Camp in het Spaanse Benidorm om daarna de puntjes op de i te zetten tijdens de laatste trainingen in België.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

24 juni 2024

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.