Twee JV-scheidsrechters slagen voor nationaal examen

BURST/LOMMEL – Zondag 9 april jl. vond in Lommel het nationaal examen voor scheidsrechters plaats. Vijf kandidaten legden het examen af, drie collega’s van zusterfederatie JWB en twee scheidsrechters van Judo Vlaanderen, m.n. Steven Schram en Bart Aertssen. De jury was samengesteld uit Walter Patoor (voorzitter nationale scheidsrechterscommissie), Henri-Nicolas Renders (voorzitter scheidsrechterscommissie JWB) en Ego Sijmens (voorzitter scheidsrechterscommissie JV).

Na een mondeling examen waarbij alle aspecten van het wedstrijdreglement werden overlopen, konden de kandidaten vol vertrouwen aan het praktijkgedeelte beginnen.

Het werd een zware dag, met veel en mooi judo. Het was niet altijd gemakkelijk om te oordelen en te beoordelen. Naarmate de tijd verstreek, steeg ook het technische niveau van de kampen en moesten onze kandidaten zich nog meer inspannen om geconcentreerd te blijven.

Rond 17 uur, met de laatste kampen in zicht, kregen de kandidaten het verdict te horen. Zowel Steven Schram als Bart Aertssen slaagden in hun opzet en mochten de felbegeerde badge van Nationaal Scheidsrechter in ontvangst nemen.

De scheidsrechterscommissie bedankt hen voor hun inzet en wenst hen nog veel succes in hun verdere carrière. Ook willen wij Jean-Jacques Melotte en zijn team bedanken voor de ontvangst en het ter beschikking stellen van de nodige accommodatie.

Ego Sijmens,
Voorzitter Scheidsrechterscommissie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.