Week tegen pesten: Doe met je judoclub mee en trek een stippenlijn tegen pesten

BURST – Pesten is niet leuk en helemaal fout! Zeker in de sportclub, want daar moet het altijd plezant zijn! Om dat niet te vergeten is er jaarlijks de actie ‘Week tegen pesten’, een initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten’. Dit jaar gaat die door van 10 tot en met 18 februari. Zo houdt STIP IT een ludieke actie waarbij de deelnemers symbolisch kunnen aantonen dat pesten onaanvaardbaar is. Doet jouw club mee met STIP IT door een stippenlijn tegen pesten te trekken? Bij Judo Vlaanderen zouden we dat heel fijn vinden. We roepen onze clubs dan ook op mee te doen aan de ‘ludieke’ actie.

Wat willen we laten zien?

Tijdens een brainstorm met de JV-medewerkers hadden we een leuk idee waaraan elke club vlotjes een eenvoudige bijdrage kan leveren: een stippenlijn van zoveel mogelijke Vlaamse judoclubs naast elkaar! Op die manier kunnen we aantonen dat judoka’s, jong en oud, pesten NIET OK vinden!

Hoe gaan we tewerk?

• Verzamel met enkele leden van je club in judogi in de dojo.
• Zet 4 stippen op je hand.
• Ga naast elkaar op een lijn staan.
• Reik elkaar de gestipte hand.

Ziezo, nu heb je een stippenlijn!

Maak vervolgens een video van die stippenlijn waarbij je zorgt dat de judoka’s volledig in beeld staan. Let erop dat wanneer je met de smartphone filmt, die horizontaal (panorama) wordt gehouden en niet verticaal (portret).

Mail daarna jullie video ten laatste op 16 februari (maar hoe sneller, hoe beter) naar communicatie@judovlaanderen.be.

Wij hier op het secretariaat kleven al jullie filmpjes aan elkaar en posten het op www.stip-it.be en delen het tevens op onze sociale media, zodat jullie het dan ook verder kunnen verspreiden met de tekst ‘Vlaamse Judoka’s trekken de lijn tegen pesten’ en #stipit #hiertrekkenwijdelijntegenpesten

Volgens ons een krachtig statement tegen pesten, niet? We hopen dan ook op jullie enthousiaste en bereidwillige medewerking zodat we een lange stippenlijn van judoka’s krijgen tegen pesten!

Silence, Lights, Action!

Christian Pierre,
Media & Communicatie

Aanmaak datum

1 februari 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.