WK Boedapest: Toma Nikiforov uitgeschakeld in 2de ronde

BOEDAPEST/BURST – Vandaag, vrijdag 11 juni was het de beurt aan Toma Nikiforov (-100kg/15 WRL). Na een schitterend parcours reeds dit jaar met een Europese titel waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen voor dit Wereldkampioenschap. Het draaide echter anders uit.

Toma kende evenwel een vlotte start in de eerste ronde tegen Luc Manongho (GAB/81 WRL). Het wordt een snelle eerste kamp voor onze landgenoot. Met gemak vloert hij zijn tegenstander op de mat en pint hij hem vast zodat die geen kant meer op kan.

Toma Nikiforov vs. Khurramov (UZB)

In de tweede ronde staat Toma tegenover de Oezbeek Mukhammadkarim Khurramov (14 WRL). De Oezbeek komt snel op voorsprong door een waza-ari te scoren. Met iets langer dan een minuut op de klok brengt Toma de score gelijk. Echter, net binnen de reguliere tijd kan Khurramov opnieuw punten en roept hij zo een halt toe aan de WK-campagne voor onze judoka.

“Voor Toma zijn er geen excuses,” reageert Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx vanop het WK in Boedapest. “Hij heeft geen goede dag en verliest in de tweede ronde. Zijn conditie gaat echter in stijgende lijn en we zijn ervan overtuigd dat hij in Tokio klaar zal zijn voor een mooie prestatie.”

Ook Sophie Berger (-78kg/42 WRL) van de Waalse zusterfederatie FFBJ werd vandaag vroegtijdig uitgeschakeld. Zij verloor haar eerste kamp tegen de Braziliaanse Mayra Aguiar (12 WRL).

Hiermee eindigt het WK voor de Belgische delegatie. Uiteindelijke balans:
• 1 wereldkampioen: Matthias Casse (-81kg);
• 2 7de plaatsen: Amber Ryheul (-52kg) & Sami Chouchi (-81kg).

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

11 juni 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.