Coronaprotocol voor de sportsector – Update 10 juni i.v.m. densiteit

BURST – Op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 11 mei 2021 en het federaal ministerieel besluit van 4 juni volgt hierbij een vooruitblik op de versoepelingen die we de komende maanden mogen verwachten. Via deze update trachten we op basis van de beschikbare informatie een overzicht te geven van wat deze versoepelingsfases op 9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september voor de sportsector zullen betekenen. We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is.

De beperking inzake densiteit (10m2 /30 m2) vanaf 13 jaar werd ondertussen aangepast. Bij vechtsporten waarbij de training zo is opgebouwd dat er enkel contact is met een vaste, steeds dezelfde partner, en de veilige afstand met de andere deelnemers steeds wordt gewaarborgd, kan je de uitzonderingsregel van 10m2 toepassen. Indien niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, is de basisregel van 30 m2 van toepassing.

Download hier het uitgebreide document met de geldende regels vanaf 9 juni.

Je kan deze visuals hier als handig pdf-document downloaden om aan uw te verspreiden.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

11 juni 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.