WK JUN in Ecuador: vroegtijdige eliminatie van de JV-judoka’s

BURST/GUAYAQUIL – Vier judoka’s verdedigden de Belgische driekleur op het Wereldkampioenschap voor junioren in de Ecuadoriaanse stad Guayaquil. Het WK ging door van 10 t.e.m. 14 augustus. De Belgen kwamen in actie tijdens de eerste twee dagen van het tornooi. Drie judoka’s vertegenwoordigden Judo Vlaanderen. We overlopen hierna hun parcours op dit WK. Klik op de hyperlinks om de kampen te (her)bekijken.

V.l.n.r.: Deny Altemirov, Zelemkhan Batchaev, Robbe Demets & Dirk Van Tichelt

Na winst in de eerste ronde op de eerste dag worden Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) en Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) allebei jammer genoeg uitgeschakeld in de tweede ronde. 

Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) start zijn WK-campagne met een overwinning tegen de Amerikaan Amin Bakhtiyor. In de tweede ronde ontmoet hij de Hongaar Balint Gombas die hem verslaat in de reguliere tijd. 

Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) ontmoet in de eerste ronde David Dyshel (ISR). De kamp wordt beslecht in de verlengingen waarbij Deny wint op strafpunten. Zijn tegenstander in de volgende ronde is Muhammed Demirel (TUR). De Turk scoort met ippon binnen de reguliere tijd. 

Op dag 2 kwam Zelemkhan Batchaev (-73kg/Judoteam Alen) in actie. Na een bye in de eerste ronde start hij tegen de Griek Michail Tsoutlasvili. Een kamp die beslist wordt in de verlengingen in het nadeel van Zelemkhan. Wat meteen ook de eliminatie voor hem betekent.

“Ondanks mooie resultaten op de European Cups konden onze  junioren niet doorstoten tot het finale blok. We hopen dat ze met deze ervaring er bij op het EK te Praag in september de progressie die ze het afgelopen jaar hebben gemaakt, en het potentieel dat er is, kunnen omzetten in een mooi resultaat,” reageert Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx.

De judoka’s werden begeleid door JV-coach Dirk Van Tichelt.

Internationaal scheidsrechters Heather Loontjens (JC Banzai) en Val Van Neste (Ostend Judo Club) werden door de IJF aangeduid om de kampen in goede banen te leiden.

Alessia Corrao (-63kg) van zusterfederatie FFBJ eindigde op de zevende plaats.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.