WK Junioren Olbia: geen podiumplaats voor Vlaamse selectie

Jarne, Zelemkhan & Deny

BURST – Judo Belgium selecteerde 7 judoka’s om ’s lands tricolore te verdedigen op de tatami van het Wereldkampioenschap voor Junioren. Dit IJF WK vond plaats in het Italiaanse Olbia, van 6 tot 10 oktober. Judo Vlaanderen zond drie judoka’s uit. Ze werden begeleid door JV-coach Dirk Van Tichelt.

Op 6 oktober jl. traden twee van de drie JV-judoka’s in actie.

Zelemkhan Batchaev (-66kg/Judoteam Alen) start het WK met een overwinning in de eerste ronde tegen de Est Viljar Lipard. In de tweede ronde ontmoet Zelemkhan de Hongaar Akos Barczikay. Het wordt een lange slopende kamp die uitloopt in vier minuten Golden Score. Zelemkhan pakt twee strafpunten doorheen de kamp en scoort een punt dat echter wordt afgekeurd. De Hongaar wordt uiteindelijk de winnaar van de kamp wat het einde van het tornooi betekent voor onze judoka.

Na een bye staat Deny Altemirov (-60kg/Judoclub Gent-Drongen) in de tweede ronde tegenover Matan Kokolayev (ISR), maar verliest de kamp en is onmiddellijk uitgeschakeld.

Jarne Duyck

Op 8 oktober is het dan de beurt aan Jarne Duyck (-81kg/Judoclub Kawaishi Ingelmunster). Jarne ontmoet in de eerste ronde de Moldaviër Mihail Latisev. Binnen de reguliere tijd van de kamp vloert hij zijn tegenstander om een punt te scoren met waza-ari. Jarne pint zijn tegenstander verder vast op de mat en wint met ippon. In de tweede ronde kampt Jarne tegen de Est Randel Paastel. Opnieuw steekt Jarne de overwinning op zak en plaatst hij zich bijgevolg voor de volgende ronde. In de derde ronde neemt Jarne het op tegen Ayan Baigazy (KAZ). De Kazak scoort een punt in de eerste minuut van de kamp en kan vervolgens de verschillende aanvalspogingen van Jarne afhouden om uiteindelijk onze landgenoot met ippon te verslaan waardoor Jarnes WK-campagne er tevens opzit.

“Geen succes op het WK junioren in Olbia,” reageert coach Dirk Van Tichelt vanop het WK in Italië. “De voorbereidingen zaten evenwel goed. Als ik heel het jaar bekijk, stonden onze judoka’s hier op hun best. Allemaal hebben ze een mooie positieve progressie gemaakt. Indien ze zo blijven verder werken, moet deze groep volgend jaar ook op het EK en WK kunnen scoren.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.