Workshop IBSA-judo en G-judo voor scheidsrechters

Marcel Celis ervaart de beperkingen van een blinde judoka

HERSTAL – Vrijdag 12 november jl. organiseerden zusterfederaties FFBJ en Judo Vlaanderen gezamenlijk een IBSA (International Blind Sport Association) en G-Judo workshop voor scheidsrechters. Deze workshop werd geleid door Walter Patoor en Ego Sijmens.

De workshop was opgedeeld in een theoretisch en praktisch gedeelte. Zo werd in de voormiddag het theoretische aspect inzake G-judo en IBSA-judo (judo voor blinden) uiteengezet. Na de lunch volgde dan het praktisch gedeelte van IBSA. Daarna kreeg de groep het gezelschap van enkele G-Judoka’s en werd de opgedane theoriekennis van de ochtendsessie omgezet in praktijk.

Nationaal scheidsrechter en regionaal official dispatcher Marcel Celis vond het alvast een interessante workshop. “Als deelnemer vond ik dit een zeer aangename dag met veel afwisseling en veel mogelijkheden om te oefenen. Zelf kon ik even ervaren wat de uitdagingen zijn voor een blinde judoka door geblinddoekt een oefening uit te voeren. Dit was een zeer rare, doch interessante ervaring. Tevens werd er SR geoefend voor zowel IBSA als G-Judo en ook dit was heel fijn. Kortom, deze workshop is een aanrader voor iedereen die met judo en scheidsrechteren bezig is,” aldus nog Marcel.

Bekijk hier de video.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

15 november 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.