14 april: Play True Day

BURST – Op 14 april a.s. viert de hele internationale sportgemeenschap ‘Play True Day’, een gelegenheid voor sporters, sportfederaties en het grote publiek om dopingvrije sport te promoten. Deze dag is bij uitstek een gelegenheid om de integriteit van sport, ethiek en fair play-waarden te benadrukken.

De vier Belgische antidopingagentschappen (NADO Vlaanderen, ONAD Franse Gemeenschap, ONADO Brussels en NADO Ostbelgien), elk bevoegd in de strijd tegen doping op hun respectieve grondgebieden, slaan opnieuw de handen in elkaar om dit internationale evenement te promoten bij de sportfederaties en -gemeenschappen van het land. Play True Day is de perfecte gelegenheid om het belang van eenheid in België rond de waarden van sport en de gezondheid van atleten in herinnering te brengen.

Het doel van dit jaar? Creëer het grootste team ter wereld, rond hetzelfde doel: propere sport.

Hoe? Door de sportwereld en het grote publiek aan te moedigen om een foto, video of boodschap te delen op hun sociale netwerken met aandacht voor atleten, gezonde sport en waarden zoals integriteit, respect en fair play, samen met #playtruedaybelgium.

Frames en badges gemaakt door het World Anti-Doping Agentschap zijn via deze link beschikbaar voor diegenen die willen deelnemen.

Voor meer informatie over Play True Day en om deel te nemen aan het gesprek op sociale media, bezoek de WADA website via deze link.

(Bron: NADO Vlaanderen)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.