Brons en 7de plaats voor België op 2de EK Judo voor Doven

BRASSCHAAT – Tijdens het weekend van 11 en 12 oktober 2019 vond in Brasschaat de tweede editie van het Europees kampioenschap Judo voor Doven plaats. De Belgische driekleur werd verdedigd door Kevin De Saedeleer (VJF/-73kg) en Renaud Malache (FFBJ/-90kg).

Kevin De Saedeleer (VJF/-73kg) wint zijn eerste kamp tegen de Pool Jacek Dobrowolski. Wasa-ari gevolgd door een armklem. Zijn tweede kamp is tegen Dmytro Sheretov (UKR), zilver op het EK in Armenië. Een waardige tegenstander dus. De Oekraïner blijkt echter te sterk voor de Vlaming.

Kevin De Saedeleer eindigt zijn EK uiteindelijk op de 7de plaats. In de herkansingen naar het brons, kampte Kevin een zeer zware partij tegen de Rus Murad Magomedilaev. Hij kreeg een shido voor een valse aanval, gevolgd door een tweede strafpunt door buiten te stappen. Daarna pakte hij een punt met waza-ari door een overname. Hij dacht echter een ippon gescoord te hebben waardoor zijn concentratie even zoek was. Een waza-ari tegen was het onmiddellijke gevolg. In een slopende Golden Score van 4 minuten verloor hij uiteindelijk de kamp met waza-ari.

Kevin heeft een dubbel gevoel bij dit EK voor eigenpubliek. “Ik was goed gestart, maar ik strand uiteindelijk op een zevende plaats, da’s wel wat zuur. Ik had me verheugd op dit EK op eigen bodem. Wel trots eigenlijk dat ik hier mocht kampen. Spijtig echter van het resultaat. Ik hoop op een betere prestatie de volgende keer.”

Brons

Renaud Malache (FFBJ/-90kg) van de Franstalige zusterfederatie houdt een EK-medaille in België. Renaud start ook goed met winst in zijn eerste kamp tegen Volodymyr Marlakov (UKR). Renaud kampt heel sterk en gaat voortdurend in de aanval wat resulteert in een overwinning voor ippon. Zijn volgende tegenstander is de Rus Rinat Kadyrov die hem te sterk af is met een armklem. In de kamp om het brons wint hij vrijwel onmiddellijk van de Pool Marcin Antos. “Ik ben zeer tevreden over mijn prestatie op dit EK in eigen land. Blij dat ik voor eigen publiek met brons op het podium kon staan,” aldus de Waalse judoka.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

13 oktober 2019

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.