Steven Peersmans Wereldkampioen bij de Veteranen!

MARRAKESH – Onze veteranen die momentel het beste van zichzelf geven op het Wereldkampioenschap voor Veteranen in Marrakesh, van 10 t.e.m 13 oktober, laten van zich horen. Na het brons van John Steenackers op de eerste dag, pakt Steven Peersmans op de derde dag goud, terwijl Lode Laats net naast het brons grijpt en genoegen moet nemen met een vijfde plaats.

Steven Peersmans op weg naar de Wereldtitel

Een bewogen dag, zaterdag 12 oktober. Zeker voor Steven Peersmans (M4/-73kg). De emoties liepen dan ook hoog op bij judoka van JS Reet nadat het tot hem was doorgedrongen dat hij de Wereldtitel mee naar huis neemt. “Normaal hé,” vertelt een gelukkige Steven na de medialleceremonie. “Je bent er toch maanden voor aan het trainen, eerst naar het EK toe – waar hij brons won – dan een zeer korte rustpauze en opnieuw toewerken naar dit WK. De laatse weken gingen dan ook wat moeizamer, pijntjes links en rechts. Ik had me voorgenomen enkel naar hier te komen na medaillewinst op het EK.” Een juiste beslissing.

Kersverse Wereldkampioen Peersmans op het podium

Het werd voor de judoka dan ook tijd dat het WK eraan kwam. “De laatste tien dagen waren de ergste. Je begint erover te piekeren. Deze ochtend voelde ik me trouwens niet in mijn doen, ik was zelfs wat misselijk. Stress waarschijnlijk. Dan komt die eerst wedstrijd …” En vanaf dat eerste moment loopt Steven’s WK als een trein. Hij legde een feilloos parcours af. In de eliminatieronde zet hij achtereenvolgens Assofi (FRA), Fonte-Leston (ESP) en Touta (MAR) opzij om zich te kwalificeren voor de halve finale waar hij de Rus Shikanov verslaat. In de kamp voor het goud is hij tenslotte te sterk voor de Fransman Cuvillier.

“Brons op het EK en nu goud op het WK, een fantastisch seizoen. Even rusten nu,” aldus een tevreden Wereldkampioen.

Lode Laats in actie op het WK in Marrakesh

Lode Laats (M5/-73kg) heeft gemengde gevoelens met zijn vijfde plaats. “De eerste match voelde echt slecht aan,” stelt de judoka. “Net alsof ik geen fysiek meer had. Het vat leek ineens leeg. De tweede en derde match in de herkansingen daarentegen draaiden heel goed. De Duitse tegenstander in de laatste match leek wel mijn spiegelbeeld. We hadden dezelfde stijl van krachtjudo. Ik heb geprobeerd te winnen op tactiek en wilde afwerken op strafpunten van de tegenstander. Dat is dan in mijn gezicht teruggekomen en uiteindelijk verlies ik zelf dan door drie sheidos. Werk voor de toekomst. De ontgoocheling is er altijd wel, maar ik ben toch blij dat ik heb deelgenomen.”

Dirk Vandervoort (M5/-90kg) werd uitgeschakeld in de eerste ronde.

François Latour (M5/+100kg) van de FFBJ pakt ook mooi brons.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

13 oktober 2019

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.