Derde medaille voor Vlaamse judoveteranen: Annick Van de Voorde wint goud!

MARRAKESH – De Vlaamse delegatie heeft op de laatste dag van het Wereldkampioenschap voor Veteranen hun campagne succesvol afgesloten met een derde medaille. Annick Van de Voorde (F5/-52kg) pakte in Marrakesh goud. Op de vierde dag een vierde Wereldtitel voor Annick! Het leek wel in de sterren geschreven …

Zondag 13 oktober, de vierde en laatste dag van het WK voor Veteranen, traden VJF-judoka’s Annick Van de Voorde (F5/-52kg) en Mikhail Khatchatourian (M2/-81kg) in het krijt op de tatami in Marokko.

Mikhail Khatchatourian werd jammer genoeg in de eerste ronde gestopt door de Fransman Stéphane Petrognani.

Annick Van de Voorde pakt haar 4de wereldtitel

Na een vijfde Europese titel op het EK Veteranen in Las Palmas eerder dit jaar toonde Annick Van de Voorde zich opnieuw in sterke vorm en pakte ze tevens de Wereldtitel.

Annicks geheim om steeds te schitteren op Veteranentornooien? “Ik train elke dag twee à drie 3 uur, maar niet alleen judo, ook lopen, krachttraining, combat sports. Judo train ik onder leiding van coach Frank Pedus met mijn vaste trainingspartner Eveline Delbaen.” Op vrijdag geeft Annick tevens judoles in haar club Judoschool Reet.

De voorbereiding naar het WK toe neemt de judoka zeer ernstig. “Zo reis ik tevens drie- tot viermaal naar Spanje voor een stage en daar train ik in Judoschool Nova Unio onder leiding van Marc Dailos Cerda Quitierez.”

Op dit WK waren er slecht drie judoka s in haar categorie. Een teleurstelling voor de judoka. “Ik vind dit zeer spijtig want ik zou liever wat meer wedstrijden draaien,” aldus de viervoudig Wereldkampioene.

Annick wint de eerste wedstrijd tegen de Duitse Stefanie Schleuder na 1 minuut 16 met houdgreep. Daarna vloert ze de Française Leila Bertrand na amper 8 seconden met de ashi barai.

“Mijn vierde titel is binnen en volgend jaar kan ik hopelijk voor een vijfde gouden plak gaan. Zolang kwetsuren uitblijven en de conditie goed is, zal ik zeker deelnemen,” aldus nog de gemotiveerde Wereldkampioene.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

15 oktober 2019

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.