CAD EC Coimbra: drie Belgische medailles, vier top-8 plaatsen voor JV-judoka’s

BURST – Op 28 en 29 mei e.k. vond in het Portugese Coimbra een Cadet European Cup van de European Judo Union plaats, de laatste vóór het EK voor kadetten in Porec (23-26 juni e.k.). Judo Vlaanderen tekende present met een delegatie van 12 judoka’s. Enkel 4 top-8 plaatsen voor de JV-judoka’s. Evenwel drie medailles voor de Belgen via de FFBJ-judoka’s.
We overlopen hierna het parcours van onze judoka’s.

JV-delegatie op de CAD European Cup in het Portugese Coimbra

Dames

Aïcha Deschepper (-52kg/JC Ardooie) wint in de eerste ronde van Emma Kokkonen (FIN), maar verliest dan tegen Emma Pillot (FRA).

Na een bye in de eerste ronde verliest Line Martens (-52kg/JC Nevele) haar kamp tegen Yael Schipper (NED).

Kaat Geers (-52kg/JC Nevele) verliest haar eerste kamp tegen India Serafini (ITA).

Louise Gheysens (-63kg/JS Kortrijk) verliest haar eerste kamp tegen Mariana Simoes (POR).

Daphne De Bock (-70kg/JC Zele) verslaat de Française Maeva Pain in de eerste ronde. Haar tweede kamp verliest ze van de Amerikaanse Shavon Gonzalez. In de herkansingen verslaat Daphne Avalon Anskey (AUS), maar verliest de kamp om het brons tegen Serena Ondei en moet genoegen nemen met een vijfde plaats.

Heren

Na een bye in de eerste ronde wint Andreas Declercq (-50kg/JC Yama-Arashi Bavikhove) zijn eerste kamp in de tweede ronde tegen Ivan Trofymov (UKR). In de kwartfinale verliest hij tegen de Zweed Alexander Marlov en belandt bij de herkansingen. Daar verslaat hij in de tweede ronde de Portugees Jose Sereno. De volgende kamp verliest hij echter van de Italiaan Samuele Canova wat hem uiteindelijk een zevende plaats oplevert.

Ilias Jacobs in actie

Ilias Jacobs (-55kg/JC Asahi 90 Kruishoutem) wint zijn eerste kamp tegen Diogo Pires Marques (POR), maar wordt vervolgens gestopt door Davide Errichiello (ITA). In de herkansingen zet hij Eric Juan Morales Cabellero (ESP) en vervolgens landgenoot Warre Jacobs opzij, maar mist nipt het podium door de bronzen kamp te verliezen tegen Giulio Muzzi (ITA). Een vijfde plaats dus voor Ilias.

Warre Jacobs (-55kg/JC Samourai Eindhout) wint zijn eerste kamp tegen Goncalo Duarte (POR) met ippon. Zijn tweede wedstrijd verliest hij tegen Timeo Tournier (AUS). In de herkansingen treft hij Abdulaziz Bushnag (KSA) die hij verslaat en hem tegenover land- en naamgenoot Ilias Jacobs plaatst. Warre verliest de kamp echter wat hem doet stranden op de zevende plaats.

Na een bye in de eerste ronde verliest Mattias Wellens (-60kg/JS Lummen) zijn eerste kamp in de tweede ronde tegen Daniel Robles Roldan (ESP).

Daan Coene (-66kg/JC Yama-Arashi Bavikhove) verliest zijn eerste kamp tegen Hugo Quereda Yurice (ESP).

Mohmad-Emin Abdulkhazihiev (-81kg/JS Lummen) verslaat Daniel Talantov (KGZ) in de eerste ronde, maar wordt dan geëlimineerd door Bruno Sanchez Calvo (ESP).

Na een bye in de eerste ronde verliest Kenzo Cremers (-81kg/JC Gruitrode) zijn eerste kamp tegen Alessandro Bruno D’Urbano (ITA).

Edmond Dumitrache (-50kg/JC Arendonk) maakte oorspronkelijk ook deel uit van de delegatie, maar moest afmelden wegens blessureleed.

De judoka’s werden begeleid door JV-coaches Franklin Pereira Reyes en Joeri Vermeersch.

Mooie prestaties door de judoka’s van zusterfederatie FFBJ met goud voor Celia Van Beneden (-40kg), brons voor Amsar Dzhamaldinov (-55kg) en Camille Sternon (-48kg).

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.