Cadet European Cup in Porec: Ray Marinx pakt naast brons

Fieke Olemans & Ray Marinx

POREC/BURST – Afgelopen weekend vond op zaterdag 3 en zondag 4 juni een Cadet European Cup in de Kroatische stad Porec plaats. Judo Vlaanderen zond vier judoka’s uit, m.n. Fieke Olemans (-52kg), Nora Watson (-57kg), Ilman Nesirkoyev (-90kg) en Ray Marinx (-66kg). Deze laatste leverde de beste prestatie, maar pakte na zes kampen naast de bronzen medaille.

Fieke Olemans (-52kg) start het tornooi goed met winst in eerste ronde tegen de Oostenrijkse Carina Klaus-Sternwieser. In de tweede ronde verliest ze echter van de Italiaanse Micaela Sciacovelli (ITA). Ze wordt verwezen naar de herkansingen, maar daar verliest ze van de Hongaarse Inez Bognar.

Ook Nora Watson (-57kg) begint met een overwinning. In de eerste ronde zet ze de Turkse
Aysenur Karadag opzij, maar verliest vervolgens van de Zwitserse Solène Lain-Nau, wat voor haar meteen het einde van het tornooi betekent.

Ilman Nesirkojyev & Nora Watson

Ray Marinx (-66kg) krijgt een bye in de eerste ronde en boekt vervolgens twee overwinningen tegen respectievelijk Jiri Lindovsky (CZE) en Federico Ninfo (ITA). In de kwartfinale moet hij echter zijn meerdere erkennen in de Azeri Gadir Huseynov. In de herkansingen wint hij achtereenvolgens van de Georgiër Beruashvili en de Turk Emre Karaduman. In de kamp om het brons tegen de Italiaan Ciro Di Luca (ITA) loopt het echter mis en moet hij genoegen nemen met een verdienstelijke vijfde plaats.

Ilman Nesirkoyev (-90kg) start zijn eerste ronde van het tornooi met een overwinning tegen de Sloveen Anej Hribar. In de tweede ronde moet hij echter de duimen leggen tegen de Roemeen Rares Arsenie. In de herkansingen volgt een eerste overwinning tegen de Italiaan Basso. In de volgende kamp houdt opnieuw een Roemeen, A. Sibisban, hem van de weg naar het brons. Ilman eindigt op de zevende plaats.

Bij de FFBJ-atleten van de Belgische delegatie zette Victoria Sibille (-44kg) met een zevende plaats de beste prestatie neer. Lenie Raquet (-60kg), Mouhammad Gazaloev (-66kg) en Lola Fache (-52kg) werden uitgeschakeld in de voorrondes.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.