Junior European Cup in Sarajevo: zilver voor Deny Altemirov (JV) en Jitse Van Den Herrewegen (FFBJ)

SARAJEVO/BURST – Een tienkoppige Belgische delegatie was aanwezig op de Junior European Cup die afgelopen weekend 3 en 4 juni plaatsvond in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië & Herzegovina. Judo Vlaanderen zond zeven judoka’s uit, FFBJ drie. Deny Altemirov leverde voor JV de beste prestatie en pakte zilver. Jitse Van Den Herrewegen (FFBJ) eindigde tevens met zilver op het podium.

Femke De Bruyn (-70kg) startte haar tornooi met een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde verwijst de Française Kalla Issoufi haar naar de herkansingen waar ze haar eerste kamp verliest tegen de Nederlandse Lotte Schutjes.

Deny Altemirov (-60kg) legt een haast foutloos parcours af. In de voorronde wint hij achtereenvolgens tegen Rastko Andjelovic (SRB), Petros Christodoulides (CYP) en Berat Bahadir (TUR) om zich te plaatsen voor de halve finale tegen de Hongaar Bence Farkas die hij tevens opzijzet. De gouden plak komt in zicht, maar de Turk Emirhan Karahan steekt er een stokje voor en Deny moet genoegen nemen met de zilveren medaille en de tweede plaats. Desalniettemin een puike prestatie!

Coach Dirk Van Tichelt is dezelfde mening toegedaan. “Deny heeft tijdens de moeilijke Corona-periode goed, hard en consequent gewerkt. Een voorbeeldatleet waar iedere trainer graag mee zou samenwerken. Dit is loon naar arbeid. Een dikke proficiat is hier op zijn plaats.”

Zelemkhan Batchaev (-66kg) start met een bye en wint achtereenvolgens van Gellert Andrasi (HUN) en Lav Divljan (BIH). Vervolgens pakt hij een nederlaag tegen de Fransman
Maxime Gobert die hem naar de herkansingen stuurt. Daar verliest hij van de Turk Talha Buyukeser.

Ook Robbe Demets (-66kg) start met een bye. Robbe kampt zich vervolgens met succes door de tweede en derde ronde met overwinningen tegen Emil Sinanovic (MNE) en Bertil Lavrsen (DEN). In de kwartfinale verliest hij echter van de Hongaar Gyorgi Szatmari waardoor hij naar de herkansingen moet. Daar verliest hij van de Nederlander Nanco Krijthe.

Na een bye in de eerste ronde treedt Lars Jeronimo (-66kg) in de tweede in het krijt tegen de Hongaar Dominik Pomazi die meteen het tornooi voor Lars beëindigt.

Gouden kamp tussen Deny Altemirov & Emirhan Karahan (TUR)

Jarne Duyck (-81kg) pakt twee overwinningen op rij tegen respectievelijk Pavle Vasic (BIH) en Lukas Pecenka (CZE). Vervolgens verliest hij tegen de Fransman Emir Janfaoui die hem naar de herkansingen zendt. Daar is hij niet opgewassen tegen de Hongaar Dominik Urogdi.

Een bye in de eerste ronde en een nederlaag in de tweede tegen de Roemeen Paul Creata zenden Jarno Dewulf (-100kg) onmiddellijk naar de herkansingen. Daar wint hij een eerste kamp tegen Borislav Mirkovic (BIH), maar moet vervolgens de duimen leggen tegen de Slovaak Viktor Adam wat hem uiteindelijk toch nog een zevende plaats oplevert in zijn gewichtscategorie.

Bij de FFBJ-judoka’s levert Jitse Van Den Herrewegen (-81kg) de beste prestatie. Net zoals Deny Altemirov pakt hij mooi zilver. De overige judoka’s Goran Mocci (-81kg) en Manon Lecharlier (-57kg) worden vroegtijdig in de eerste ronde uitgeschakeld.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.