Communicatiecampagne #BLIJFSPORTEN

BURST- Dat de Corona-pandemie er serieus heeft op ingehakt da’s ondertussen al wel duidelijk. Met niet alleen financiële consequenties tot gevolg, maar steeds meer ook het mentale welzijn wordt bij velen op de proef gesteld. Zo krijgen de sportfederaties steeds meer vragen over het mentaal welzijn van hun leden die het sportverenigingsleven hard missen (vooral 15-30j.).

Om al die sporters die momenteel verplicht ‘op de reservebank’ moeten zitten of ‘aan de zijlijn’ moeten staan, sloegen de Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten Vlaanderen en Sport Vlaanderen de handen in elkaar om al die (jonge) sporters advies te geven en hen een hart onder de riem steken.

Zo werden alle vragen van sportfederaties voorgelegd aan een panel van sportpsychologen. En op basis van hun tips werd vervolgens een reeks korte, laagdrempelige video’s met sportpsychologe Eva Maenhout gemaakt.

Ook Judo Vlaanderen wil haar leden een hart onder de riem steken en aanzetten om te blijven sporten voor het ‘algemeen metaal welzijn’. Houd dus onze sociale media de komende weken in het oog zodat je de video’s kan bekijken en delen met uw clubleden.

Soort video’s en timing:
• Vanaf heden: korte motivatie video’s.
• Vanaf 1 maart: langere video’s met interviews en korte gesprekken met interessante profielen zoals trainers, topsporters, experten, …
• Vanaf 8 maart: reeks korte video’s met uitleg van psychologen.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.