Week van de vrijwilliger: 27 februari-7 maart

BURST – Binnenkort is het weer zover. Het moment dat al die duizenden vrijwilligers die zich de naad uit het lijf werken voor de ontelbare verenigingen en sportclubs even extra in de kijker worden gezet. En terecht! Ook binnen onze eigen judofamilie draaien onze clubs op die ontelbare vrijwilligers die met hart en ziel en met veel plezier hun schouders onder de judoclub zetten. De ‘Week van de vrijwilliger’ gaat dit jaar door van 27 februari tot 7 maart.

Dat het niet wordt zoals anders, daar moeten we geen tekening bij maken. De COVID-19 pandemie houdt ons nu haast een volledig jaar in haar greep en dat heeft een ernstige impact gehad op de samenleving in het algemeen en het verenigingsleven in het bijzonder. Dat praatje na een deugddoende training in de clubkantine, de gezellige babbel met de leden van het feestcomité, de bespreking van de wedstrijdstrategie met het ganse trainerskorps, de wekelijkse vergadering van het clubbestuur … in het beste geval gebeurde dat het afgelopen jaar online, digitaal. Mensen zijn sociale wezens. We hebben immers nood aan ‘echt’ contact. Laten we nog even volharden en geduld hebben.

Ondertussen kan je als judoclub toch je vrijwilligers in de bloempjes zetten. Inspiratie nodig? Geen probleem! Hierna volgt een overzicht waar je ideeën kan opdoen.

Vlaanderen vrijwilligt
Vrijwilligersweek 2021
Toolbox en inspiratiegids om vrijwilligers te bedanken
Studiedagen van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk (webinars)
Campagne ‘Ken jij de sportvrijwilliger die goud waard is?’
Deze campagne is een initiatief van Vlaams minister van Sport Ben Weyts samen met Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF) en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB).

Zet ze in de bloempjes jullie vrijwilligers … en laat het ons weten!

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

22 februari 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.