Digitale inspiratiesessie contactloos trainen

BURST Trainers inspireren elkaar! De voorbije weken zijn veel trainers creatief aan de slag geweest om de judoka’s 12+ uitdagende contactloze en toch judospecifieke trainingen aan te bieden. Van trainers topsport tot recreatieve trainers, we hebben allemaal nagedacht over oefeningen en trainingsvormen die binnen de heersende Coronamaatregelen WEL nog mochten. We zijn er in deze onzekere tijden van overtuigd dat deze kennis en ervaring delen elkaar kan inspireren. De digitale inspiratiesessie bestaat uit twee delen. In een eerste deel geeft trainer TTU15 Ken Kennes duiding bij contactloos trainen en luisteren we naar zijn aanpak. Trainer topsport Sören Hapers bespreekt aansluitend enkele basisoefeningen bij elastiektraining. In een tweede deel zetten we in op inspiratiedeling en interactie. Trainer TTU15 Donaat Vandeburie geeft enkel voorbeelden uit de eigen club waarna we de tijd nemen om elke trainer met inspiratie of ideeën aan het woord te laten.

LET OP: Vanaf vrijdag 30 oktober mogen we met de judoka’s 12+ even niet meer in groep sporten. We hopen samen met jullie dat we snel weer op de mat staan. Zoals minister De Croo het zei: “Het wordt een marathon voor ons allemaal.” Deze inspiratie zal voor de komende maanden zeker nog toepasbaar zijn! Laten we de handen in elkaar slaan en er samen het beste van blijven maken!

Deze inspiratiesessie is een pilootproject. Indien positief geëvalueerd en voldoende interesse, is een herhaling of verlengstuk mogelijk.

Praktisch

Wanneer? Donderdag 19 november – 20h00-22h00
Waar? Online
Hoe? Je ontvangt na inschrijving een mail met deelnamelink waarmee je bij aanvang van de sessie kan inloggen.
Deelnemen is gratis. Judo Vlaanderen kan wel toelating vragen om je inspiratie als good practice te delen via website of social media.
OPGELET! Door het interactieve karakter van de sessie is het aantal deelnemers gelimiteerd tot 15 trainers.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar leen.dom@judovlaanderen.be. Indien mogelijk samen met wat uitleg, filmpje of beeldmateriaal van de oefeningen, oefenvormen of het idee dat jij wil brengen tijdens de inspiratiesessie.

Leen Dom, DSKO

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.