European Open Dubrovnik: vijfde plaats voor Karel Foubert

BURST/DUBROVNIK – Vier judoka’s van Judo Vlaanderen namen op 16 en 17 oktober deel aan de European Open in Dubrovnik. We blikken even terug.

SELECTIE JUDO VLAANDEREN

Karel Foubert (-90kg)

Na een bye start Jeroen Casse (-73kg/ JC Fudji-Yama Boom/ Schelle) zijn tornooi in de tweede ronde tegen de Tsjech Tomas Binhak die hij verslaat. In de derde ronde kampt Jeroen tegen de Slovaak Bruno Bansky. Het wordt een slopende strijd die ver uitloopt in de Golden Score waarbij beide judoka’s twee strafpunten meeslepen. Uiteindelijk krijgt Jeroen een derde strafpunt en verliest hij de kamp.

Karel Foubert (-90kg/Judoclub Olympia Brugge) wint zijn eerste kamp tegen Aleksejs Zarudnevs (LAT), maar verliest vervolgens tegen de Kroaat Josip Bulic. In de herkansingen zet hij de Oostenrijker Scharfetter opzij en kwalificeert hij zich voor de kamp om het brons tegen de Fransman Caroly. Hij verliest echter en grijpt met een vijfde plaats net naast het podium.

DEELNAME VIA EIGEN MIDDELEN

Alissia Bombello (-63kg/JC Eeklo) verliest haar eerste kamp tegen de Italiaanse Cristina Piccin.

Femke De Bruyn (-70kg/Koninklijke Judoclub Beveren) wint haar eerste kamp tegen Lara Kliba (CRO). Femke verliest haar tweede kamp tegen de Poolse Miller. In de herkansingen zet ze de Deense Lauritsen opzij en komt vervolgens uit tegen de Servische Buncic waartegen ze verliest en op de zevende plaats strandt.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

18 oktober 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.