EYOF 2022: vijfde plaats voor Ray Marinx

Ray Marinx klaar voor de competitie

BURST/BANSKA BYSTRICA – De 16de editie van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) vond plaats van 24 tot en met 30 juli in de Slovaakse stad Banská Bystrica. Elf sporten stonden op het programma waaronder ook judo Voor België namen er drie judoka’s deel aan deze editie van de EYOF. Ray Marinx (-66kg/JC Koksijde/JV) vertegenwoordigde Judo Vlaanderen, maar greep jammer genoeg net naast de bronzen medaille. We overlopen hierna zijn parcours.

In de eerste en tweede ronde wint Ray van respectievelijk Jan Moravik (CZE) en Samuel Hager (SVK). In de kwartfinale loopt het even mis en verliest hij tegen Eltaj Yusifli (AZE) waardoor hij naar de herkansingen wordt verwezen. Daar wint hij achtereenvolgens van Ciro De Luca (ITA) en Krystian Liwocha (GER) om te kampen voor het brons tegen Tornike Mosiashvili (GEO). Hij moet echter zijn meerdere erkennen in de Georgiër en genoegen nemen met een verdienstelijke vijfde stek.

Ray werd begeleid door JV-coach Franklin Pereira Reyes.

Zusterfederatie FFBJ zond twee judoka’s uit, m.n. Lola Fache (-52kg/ Royal Kanido Herseaux/FFBJ) en Victoria Sibille (-48KG/IGW/FFBJ). Deze laatste eindigde op de zevende plaats.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.