Geen Ranking in 2021; een progressieve start

BURST – Er werd beslist dat we geen ranking zullen toepassen voor 2021, zowel op regionaal als provinciaal niveau.
We willen op geen moment judoka’s en trainers dwingen om aan meer tornooien deel te nemen dan goed is voor de judoka gezien de lange en niet optimale trainingsperiode. We verwijzen graag naar de communicatie van onze DSKO, Leen Dom, waarin wordt aangegeven dat de hoofdtrainer moet kunnen beslissen of zijn/haar judoka’s voldoende fit zijn om deel te nemen aan bepaalde tornooien. Ook de frequentie van deelname is belangrijk en kan dus een extra belasting geven voor deze judoka’s. Denk aan de belastbaarheid van al jouw judoka’s op dat moment en pas op grond daarvan de belasting aan; bouw progressief op en dit op individueel niveau en dus niet enkel op groepsniveau.

Herstarten met gezond verstand


Uiteraard blijven de gekende ranking tornooien dezelfde waarde behouden. Een goede prestatie zal nog steeds opgemerkt worden en is iets waar menig wedstrijdjudoka terecht fier op mag zijn. Bovendien is het een goede meting voor een judoka en zijn/haar coach om te zien waar deze staat t.o.v. zijn/haar concurrenten en waar er nog op gewerkt moet worden.

In 2022 zal de ranking opnieuw doorgaan. Deze wordt gelijkgetrokken voor elke provincie en de puntentelling zal dezelfde zijn op provinciaal en regionaal niveau. Uiteraard zullen de geselecteerde tornooien verschillen.

Bepaalde clubs blijven doortrainen tijdens de vakantie en hebben op social media hun data bekend gemaakt. Samenwerken tussen clubs is meer dan ooit nodig. Samen sterk!

Aanmaak datum

19 augustus 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.