In Memoriam: Roland Cambier

BURST – Droevig nieuws bereikte Judo Vlaanderen onlangs. Roland Cambier (°12/11/1925 – +02/06/2023) is van ons heengegaan.

Roland Cambier is één van de pioniers van de judosport in België. Al in de jaren vijftig was hij een geoefend judoka die deelnam aan tal van wedstrijden. Vanaf die periode reef hij een aantal mooie resultaten bijeen. Nadien haalde hij ook mooie titels bij de seniorenklasse. Roland Cambier bleek één van ‘s lands sterkste judoka’s, maar ook zijn leerlingen haalden een hoog niveau. Verscheidene onder hen werden immers Belgisch kampioen.

Roland Cambier deelde zijn technische kennis met tal van West-Vlaamse clubs en gaf vele clubs de nodige ondersteuning bij hun oprichting. Ook nam hij jarenlang de taak op als coach van de herenploeg binnen de VJF.

Als één van de eersten in België behaalde Roland Cambier in 1982 de 6de dan. Tien jaar later behaalde hij de 7de dangraad en in 2002 de 8ste dan.

Op zaterdag 7 november 2015 kreeg hij van toenmalig VJF-voorzitter Jacques Martens, van wie hij de mentor was, het diploma van zwarte gordel 9de dan overhandigd.

Aanmaak datum

3 juni 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.