Junior European Cup Praag geen succes

PRAAG/BURST – De Junior European Cup in Praag bleek geen succes te zijn voor de Belgische selectie. Geen enkele judoka kon zich plaatsen in de top acht. Judo Vlaanderen zond acht judoka’s uit. Hoofddoelstelling was evenwel vooral wedstrijdritme opdoen na de lange inactiviteit door Corona. Een overzicht.

Na een bye in de eerste ronde verliest Olivier Naert (-60kg) zijn eerste kamp tegen de Kazak Sherzod Davlatov.

Muslim Adashev (-73kg) wordt in de eerste ronde gestopt door de Georgiër Kote Kapanadze.

Warre Denys (-81kg) wint zijn eerste kamp tegen de Zwitser Timo Schweizer, maar verliest in de tweede van de Tsjech Michal Pfaf.

Jarno De Wulf (-90kg) komt na een bye in de eerste ronde pas in de tweede in actie. Hij wordt echter verslagen door de Kazak Yerma Anuarbekov.

Ziedullo Rakhimov (-100kg) verliest zijn eerste kamp tegen de Nederlander Lars Vissers.

Ook Jana Neri (-52kg) komt na een bye in de eerste ronde pas in actie in de tweede. Daar verliest ze echter tegen de Tsjechische Marie Polnicka, maar wordt doorverwezen naar de herkansingen waar ze haar kamp tegen de Spaanse Andrea Insua Iglesias verliest.

Na het tornooi nu volle actie op het trainingskamp!

Luna Verfaillie (-57kg) verliest haar eerste kamp tegen de Française Faiza Mokdar die achteraf goud pakt en wordt doorverwezen naar de herkansingen. Daar wint ze in de eerste ronde van de Zwitserse Olivia Gertsch. In de tweede ronde moet ze echter het onderspit delven tegen de Duitse Bettina Bauer.

Diana Akhmetova (-57kg) verliest haar eerste kamp tegen de Italiaanse Chiara Zuccaro en belandt vervolgens in de herkansingen. In haar volgende kamp tegen de Spaanse Alicia Martin Gil pakt ze echter drie strafpunten waardoor haar wedstrijddag vroegtijdig wordt beëindigd.

Coach Dirk Van Tichelt is kort en bondig met zijn reactie: “Conclusie van het tornooi in Praag? Er moet hard gewerkt worden.”

Onze judoka’s zullen in Praag nu deelnemen aan het EJU-trainingskamp om hun vaardigheden verder aan te scherpen. Ze worden daar vervoegd door Deny Altemirov (-60kg), Robbe Demets (-66kg), Zelimkhan Batchaev (-66kg), Lars Jeronimo (-66kg), Jarne Duyck (-81kg) en Femke De Bruyn (-70kg).

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.