Opnieuw podiumplaats voor Ilman Nesirokoyev op Cadet European Cup

BOEKAREST/BURST – Vijf JV-judoka’s namen deel aan de Cadet European Cup van de EJU in Boekarest. Ilman Nesirokoyev (-90kg) pakte brons. Zowel Ray Marinx (-66kg) als Jutta Vanbrabant (-70kg) eindigden in de top acht met een zevende plaats.

Ilman Nesirkoyev pakt brons op Cadet EC in Boekarest 2021

Ilman Nesirkoyev (-90kg) stapte voor de tweede keer op rij op het podium van een EJU Cup. Na zilver op de Cadet European Cup in Teplice begin deze maand, pakte hij afgelopen zondag 18 juli opnieuw een medaille, ditmaal brons.

Ilman Nesirkoyev

Ilman legt een foutloos parcours af tot in de kwartfinales. Na een bye in de eerste ronde, verslaat hij achtereenvolgens de Fransmannen Samuel Gros en Julien Gira. In de halve finale moet hij echter zijn meerdere erkennen in de Rus Anton Fedin. In de kamp om het brons herpakt Ilman zich en zet hij de Tsjech Frantisek Lhotzky opzij om zijn weg naar het podium vrij te maken.

“Mijn tegenstanders vertoonden een defensiever judo dan in Teplice waardoor de kampen moeilijker verliepen,” reageert Ilman na zijn tornooi. “In de halve finale werd ik verrast door mijn Russische tegenstander en liep het jammer genoeg mis. De kamp om het brons verliep dan weer een stuk soepeler. Ik kijk nu uit naar het EK en ik ga daar dan ook 100% voor gaan. Ik dank dan ook iedereen die mij steunt en helpt om verder te kunnen groeien.”

Na een bye in de eerste ronde versloeg Ray Marinx (-66kg) de Oostenrijker Ruben Von Schrader. In de derde ronde moet hij de duimen leggen tegen de Italiaan Pietro Salvetti. Ray wordt doorverwezen naar de herkansingen en in de tweede ronde verslaat hij daar de Oekraïener Hlub Dubina en vervolgens de Roemeen Alexandru Petrescu in de derde. In de vierde ronde van de herkansingen wordt hij echter gestopt door de Serviër Strahinja Males wat hem uiteindelijk een zevende plaats oplevert.

Ook Jutta Vanbrabant (-70kg) eindigt op de zevende plaats. Jutta wint achtereenvolgens van de Finse Anni-Olivia Narva en de Sloveense Tea Kopitar Sturm. In de kwartfinale verliest ze echter van de Zwitserse April Lynn Fohouo. Hierdoor belandt ze in de herkansingen. In de tweede ronde van de répéchage verslaat ze de Israëlische Elizabeth Kovalev, maar in de derde ronde moet ze het onderspit delven tegen de Oekraïense Alisa Videneieva zodat ze genoegen moet nemen met de zevende plaats.

Na een bye in de eerste ronde komt Sara Ver Eecke (-57kg) pas in actie in de tweede. Daar verliest ze echter van de Finse Louna-Lumia Seikkula wat meteen het einde betekent van haar tornooi.

Islam Geriev (-81kg) wordt in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij verliest zijn kampt tegen de Moldaviër Corneliu Veste.

Bij zusterfederatie FFBJ zorgden Amsar Dzhamaldinov (-50kg) en Muhammad Gazalouv (-66kg) voor de beste prestaties. Beiden bereikten de vijfde plaats.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.