Kantine van je sportclub verplicht gesloten? Unisono verlaagt je factuur voor 2021

BURST – Was jouw sportkantine of sportinfrastructuur in de loop van 2021 verplicht gesloten door de overheidsmaatregelen tegen Corona? Dan heb je wellicht recht op een compensatie van Unisono. Vraag die snel en eenvoudig aan via MyUnisono. Let op: je hebt hiervoor maar 15 dagen de tijd!

Corona zorgde voor zware gevolgen in een aantal sectoren. Na een korte onderbreking afgelopen zomer werd ook de sportsector, door de tweede lockdown, opnieuw gedwongen de activiteiten stil te leggen. In die bijzondere en moeilijke context hebben Unisono, het kabinet van de minister van Economie en verschillende sectorfederaties een akkoord bereikt om de Unisono-factuur van 2021 te verlagen. Het geldt voor zaken die hun activiteiten moesten stopzetten wegens corona. Vraag jouw compensatie dus zeker tijdig aan!

Waarom deze compensatie?

De auteurs, kunstenaars en producenten die door Unisono vertegenwoordigd worden, hebben zwaar te lijden gehad onder de maatregelen van de overheid om de verspreiding van corona tegen te gaan. Door de sluiting van sportclubs, sportinfrastructuren, maar vooral ook van sporthoreca, zijn inkomstenbronnen zo goed als opgedroogd. Daarom heeft Unisono onderhandelingen gevoerd met het kabinet van de minister van Economie om hen een vorm van compensatie te geven.

Het goede nieuws voor jullie sportclub? In het kader van die onderhandelingen werd overeengekomen dat een deel van die compensatie uitgekeerd zal worden aan de gebruikers, aan jullie dus!

Wie heeft recht op de compensatie?

Heb je een Unisono-licentie met een jaarlijkse bijdrage voor het gebruik van muziek in jouw kantine en/of sportinfrastructuur? Dan heb je wellicht recht op deze compensatie. Het is echter afhankelijk van een aantal factoren: de sector, het precieze aantal maanden van sluiting,… Let op: licenties die eindigden voor 1 januari 2021 of begonnen na 1 juni 2021 komen niet in aanmerking.

Wil je zeker zijn? Ga naar MyUnisono en controleer of je recht hebt op een gedeeltelijke compensatie op je factuur voor 2021.

Hoe aanvragen?

• Ga naar MyUnisono.
• Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.
• Klik op de knop ‘Vraag uw compensatie aan’.
• Vul vervolgens de exacte sluitingsperiode van jouw zaak in.
Let op: als je de compensatie niet binnen de 15 dagen aanvraagt, ontvang je een factuur voor het volledige bedrag (zonder compensatie). Als je meerdere licenties hebt, voer je de exacte sluitingsperiode in voor elk van jouw licenties.
De compensatie wordt berekend op basis van het aantal maanden dat je activiteiten werden stopgezet, met een maximum dat afhankelijk is van jouw sector en de Unisono-tarieven. Daarover is overeenstemming bereikt met de overheid en verschillende beroepsfederaties.

Voor welke sectoren?

• horeca (met uitzondering van afhaalrestaurants)
• hotels
• vervoer (autocars, taxi’s)
• kappers en andere niet-medische contactberoepen
• foorkramers
• dansscholen en sportclubs
• fitness- en wellnesscentra
• jeugdhuizen

Ook andere sectoren komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor voordeligere tarieven (bv. toepassing van het seizoenstarief in plaats van het jaartarief).

Contact

Heb je nog vragen? Neem een kijkje op de praktische FAQ-pagina. Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van Unisono via het contactformulier. Zij zullen jouw vraag met voorrang behandelen.

(Bron: VSF & Unisono)

Aanmaak datum

14 juli 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.